Rusko chce zakázať film od Disneyho “Kráska a zviera” kvôli propagácii homosexuality

2,351
Kultúra života

Liberáli sa už vytešujú z očakávaného filmu určeného hlavne deťom od Disneyho “Kráska a zviera”, v ktorom sa podľa všetkého bude propagovať homosexualita. Rusko chce túto rozprávku v krajine zakázať, a tak uchrániť deti od zvrátenej homo-propagandy.

Správy, že dlho očakávaná hraná adaptácia klasickej rozprávky Kráska a zviera od spoločnosti Disney bude obsahovať aj “gay scénu”, vyvolala pochvaly časopisu pre gejov a na druhej strane aj búrlivý hnev ľudí na sociálnych sieťach, ktorí vyzývajú k bojkotu spoločnosti.

Režisér filmu Bill Condon odhalil v interview pre aprílové vydanie gay lifestylového Attitude Magazine, že jedna z postáv bude bojovať so svojou sexualitou a bude mať “gay moment” v horlivo-očakávanom filme. Viac sa dočítate TU.

Tento kontroverzný film určený hlavne pre deti vyvolal odpor po celom svete. Rusko dokonca zvažuje, že ho zakáže.

Ruský poslanec Milonov vyzval ministerstvo kultúry, aby preskúmalo a prípadne zakázalo nový film od spoločnosti Disney “Kráska a zviera”. Vo filme sa totiž má objaviť gay. Petrohradský poslanec tento film nazval “nehanebnou propagandou hriechu.” Informoval o tom portál Idnes.

Sám Milonov totiž pred rokmi presadil zákon, podľa ktorého je všetka propagácia homosexuality pred maloletými trestným činom. Dohliada tiež na to, aby úrady zakazovali pochody LGBTI. Ruská legislatíva opisuje homosexualitu ako “netradičný sexuálny vzťah.”

Minister kultúry Vladimir Medínska uviedol, že prípadné opatrenia urobia po overení filmu: “Akonáhle dostaneme kópiu filmu s relevantnými dokumentmi pre distribúciu, zvážime to na základe práva.”

 

Ruský prezident Vladimir Putin už v roku 2013 podpísal zákon o zákaze propagácii homosexuality a ďalších netradičných sexuálnych vzťahov, ktorý pred tým schválil ruský parlament. Zákon zaviedol tresty a pokuty za šírenie propagandy o LGBTI v prostredí neplnoletých osôb, alebo organizovanie pouličných pochodov typu “gay pride” na miestach ľahko dostupných deťom.