RU - Starosta Moskvy zakázal Gay PARADE z dôvodu, že ide o SATANISTICKÉ podujatie!

1,575
Kultúra života

MOSKVA - Starosta Moskvy, Yury Luzhkov, prehlásil, že "gay pride" pochody sú satanistické a sľúbil, že ich bude naďalej blokovať.

"Už mnoho rokov je na Moskvu vyvíjaný veľký nátlak, aby povolila "gay parade" pochod, ktorý predstavuje jasné satanistické podujatie", povedal Luzhkov spravodajskej agentúre Interfax.

"Za žiadnu cenu takéto pochody mestom neschválime a ani v budúcnosti neplánujeme schvalovať. Nemá zmysel strácať čas táraním o ľudských právach. To, čo treba, je zakázať ich plnou silou zákona."

"Gay pride" pochody sú po celom svete známe voľným vystavovaním nahoty, obscénnymi gestami a dokonca verejným pohlavným stykom medzi účastníkmi. Homosexuálni aktivisti zvyčajne využívajú tieto pochody na otupenie vnímavosti verejnosti voči ich nebezpečnému správaniu, ktoré je dôsledkom telesnej ako aj psychologickej poruchy."

Moskovská vláda sa už v minulosti rozhodla bojovať s organizátormi "gay pride" tým, že organizátorov dala do väzenia a pochody pokutovala. Homosexuálni aktivisti na to podali stažnosti na Európsky súdny dvor pre ľudské pŕava, ktorý však odmietol rozhodnúť v tejto záležitosti.

Luzhkov spravil podobné prehlásenia už v roku 2007 po zrušení "gay pride 2006", kde pochod nazval satanistickým. Jeho postoj podporil moskovský pravoslávny patriarcha, ako aj náboženský predstavitelia ruskej, islamskej a židovskej komunity.