Rodina musela zatvoriť pizzeriu kvôli hypotetickej otázke ohľadom svadobnej oslavy homosexuálov

2,668
Kultúra smrti

Hypotetická otázka

Americká rodina O'Connorových zo štátu Indiana sa stala terčom vyhrážok smrti a online obťažovania, ktoré ich prinútilo zavrieť svoju rodinnú pizzeriu. Tento týždeň by mal byť podnik Memories Pizza opäť otvorený vďaka desiatkam tisíc dolárov od darcov, vrátane najmenej jednej lesby, ktorá verejne obhajovala právo rodiny na náboženské vyznanie. Informáciu zverejnil portál Lifesitenews.com.

Príbeh rodiny O'Connorovej sa začal, keď sa miestny novinár opýtal majiteľov či by teoreticky usporiadali svadobnú oslavu gayom. Vlastník pizzerie Kevin uviedol, že v reštaurácii obslúžia všetkých zákazníkov, ale nepodieľali by sa na svadobnej oslave osôb rovnakého pohlavia.

Po tomto vyhlásení sa na rodinu zamerali radikálni gay aktivisti, ktorí sa jej vyhrážali smrťou, na adresu reštaurácie zverejňovali negatívne online hodnotenia a ďalšími spôsobmi obťažovali rodinu. To prinútilo O'Connorovcov zatvoriť podnik, ktorý vlastnili deväť rokov.

Výzvy tolerancie

Vďaka štedrým darom a televíznemu programu Dana Loesch sa podarilo pre majiteľov vyzbierať 850.000 dolárov.

Ľudia mohli prispievať na stránku GoFundMe, kde bol prvotný cieľ stanovený na 25.000 dolárov. Cieľom zbierky bolo pomôcť rodine odvrátiť zaťažujúce náklady spojené s parkovaním médií pred domom, činmi aktivistov a ako aj skutočnosťou, že pizzeriu prestali navštevovať zákazníci.

Do zbierky sa zapojilo viac ako 29.000 darcov, ktorí prispeli na pomoc vlastníkom malého podniku. Do zbierky prispeli aj najmenej dvaja ľudia, ktorí žijú vo vzťahu s osobou rovnakého pohlavia.

Courtney Hoffmanová, ktorá darovala rodine O'Connorových 20 dolárov verejne vyhlásila, že ako členka komunity osôb rovnakého pohlavia, by sa rada ospravedlnila za útoky na rodinu a jej podnik. Uviedla tiež, že je právom rodiny postaviť sa za svoje presvedčenie a podľa neho riadiť aj svoj podnik.

Rodinnému podniku daroval 250 dolárov aj Buz Smith, ktorý žije so svojim partnerom takmer 27 rokov. Uviedol, že gay komunita už mnoho rokov predtým, ako aj teraz, hlása toleranciu napriek tomu, že bojuje proti náboženskej tolerancii. Dodal tiež, že komunita spolu s médiami škodí ľuďom určitého náboženského presvedčenia a konzervatívcom.