Rodina, ktorá vyučovala svoje deti doma je spolu, ale pod podmienkou

1,386
Kultúra smrti

Dirkovi a Petre Wunderlichovcom boli dnes po súdnom rokovaní vrátené ich štyri deti po tom, čo im boli na tri týždne odobrané na základe policajnej razie. Wunderlichovcom boli ich  deti vrátené, keď rodičia sľúbili, že pošlú svoje deti naspäť do štátnej školy.

„Ide len o malé víťazstvo, ale stále je to víťazstvo,“ povedal Michael Farris, predseda asociácie Home School Legal Defense (HSLDA). „Keď rodičia povedali orgánom počas razie, že pošlú deti späť do školy, bolo im povedané, že je príliš neskoro. Čo sme dnes videli, je zvrat v nemeckých súdoch, spôsobený medzinárodným tlakom zástancov ľudských práv. Toto je sľubný začiatok toho, čo bude, dúfajme, úplnou zmenou postoja Nemcov k domácej výučbe.“  

Deti boli Wunderlichovcom odobrané 29. augusta, pretože rodina deti vyučovala doma aj napriek otvorenému vládnemu prenasledovaniu rodín, ktoré svoje deti vyučujú doma.

V súdnych dokumentoch prijatých a predložených HSLDA, odobratie bolo nariadené, len preto, že deti boli vyučované doma, napriek tomu, že neexistoval žiadny dôkaz o ich zneužívaní alebo zanedbávaní.

Nemecký najvyšší súd je známy kvôli prejavom utláčania ,paralelných spoločností,' a to osobitne v súvislosti s domácim vyučovaním.

Farris poznamenal, že je stále veľa práce, ktorú treba urobiť, aby nemecká vláda dovolila rodičom vyučovať deti doma.

„Spôsob, akým boli rodičia nútení prispôsobovať sa prianiam vlády je len časť toho, ako Nemecko zle zaobchádza so svojimi občanmi,“ povedal. „Nemecká vláda má rada kompromisy, ak nimi môže presadzovať svoje záujmy. Nevadilo im, keď mala moslimská teenagerka na sebe plavky s pokrývkou hlavy, ak sa napriek svojej nevôli zúčastnila v rámci vyučovania bazénových aktivít spolu s chlapcami. A teraz súhlasia s tým, že Wunderlichovci dostanú späť svoje deti, ak budú navštevovať štátnu školu. Postoj ,buď naším spôsobom, alebo žiadnym' je v údajne tolerantnej spoločnosti stále veľmi živý.“

Farris je tiež znepokojený z toho, že Obamova vláda prehliada to, čo je očividným porušovaním medzinárodných ľudských práv.

„Ministerstvo zahraničia na svojej internetovej stránke tvrdí, že sa v obrovskej miere snaží presadzovať dodržiavanie ľudských práv,“ povedal. „Uvádza konkrétne príklady, vrátane slobody prejavu a ochrany menšín, ale to, čo nespomína, je náboženská sloboda. Je jasné, že vláde nebude vadiť, že sa v Nemecku šliape po právach nábožných deti, ktoré sú vyučované doma, tak isto, ako to bolo zo strany Ministerstva spravodlivosti v prípade rodiny Romeikeovcov.“ 

Po tom, čo sa prevalil príbeh Wunderlichovcov, sa tisíce Američanov prostredníctvom telefonátov alebo internetu obrátilo na nemecké veľvyslanectvo a odsúdilo činnosť orgánov. Farris verí, že jediný spôsob, ako zmeniť postoj Nemecka je kritizovaním orgánov. HSLDA tiež neustále podniká kroky k zvýšeniu tlaku na nemeckú vládu kvôli porušovaniu ľudských práv.