Rodičia malej Finley sú vďační potratovej tabletke za zvrat a zachránenie ich malého dievčatka

1,067
Lucia Salomonová
Kultúra života

Summer nedávno absolvovala strednú školu a bola plná vášne pre súťaže v ródeu, keď stretla jej súčasného manžela Jasona. Jej rodičia dúfali, že pôjde na vysokú školu, Jason tiež mal v pláne ísť na vysokú školu a získať titul. Ale keď sa stretli a začali spolu chodiť, jej otec to neschvaľoval kvôli ich vekovému rozdielu. Keď Summer otehotnela, vedela, že dieťa by ešte prispelo k napätiu medzi ňou a rodičmi.

„Vyvážiť školu, prácu, moje kone a priateľa, no mala som plné ruky práce,“ povedala vo svojom videu na YouTube s názvom Život po potrate... Príbeh nášho zázračného dietaťa. Pokračovala: „Na dôvažok som musela na týždeň odísť z mesta a postarať sa o konskú show. Pociťovala som nevoľnosť a meškala mi menštruácia. Bola som si istá, že som tehotná.“

VIDEO - príbeh nášho zázračného dieťatka

Keď sa vrátila zo show domov, ihneď si urobila dva tehotenské testy. Boli pozitívne a Summer začala panikáriť.

„Ako budem môcť jazdiť ródeo?! Čo si ľudia o mne pomyslia? Moji rodičia ma ZABIJÚ! Ešte nie som pripravená byť matkou,“ povedala.

Ale aj napriek strachu prekvapila Jasona zabaleným tehotenským testom v darčekovom balení. Jeho prvá reakcia bola radosť; avšak tá sa rozptýlila, keď si pomyslel na jej otca a na jeho reakciu.

Obidvaja chceli potvrdiť tehotenstvo a tak zamierili na kliniku Plánovaného rodičovstva.

„Keď sme otvorili dvere, videli sme dlhý zástup žien rôzneho veku,“ povedala Summer. „Bol tam cítiť zármutok, ale oni predstierali, že je to normálne. Sadli sme si s čakacím číslom.“

Keď zavolali jej číslo, pracovníci kliniky nedovolili Jasonovi ísť s ňou. Summer sama zistila, že je naozaj tehotná, v siedmom týždni. Musela zavolať Jasonovi a povedať mu novinku. To bol moment, keď sa rozhodli, že ešte nie sú pripravení byť rodičmi a musí ísť na potrat.

Z celého môjho srdca som vedela, že je to nesprávne,“ povedala Summer. „Nechcela som to urobiť, ale myslela som si, že nemám na výber. Doktor vošiel do miestnosti a hneď začal vysvetľovať sadu liekov, ktoré by som musela vziať, aby som úspešne potratila môj plod a zabránila tak budúcemu chirurgickému zákroku (potratu). Stále viac a viac som váhala, či robím dobre. Nakoniec som presvedčila samu seba, že nemám nijakú inú možnosť. Ticho som prikývla a počúvala som pokyny.“

Vzala si prvú tabletku, ktorá mala rozobrať placentu a zastaviť dieťaťu prívod živín. Musela ešte užiť ďalšie dve tabletky a na ďalší deň by mala očakávať silné krvácanie a možno aj uvidí dieťatko.

Po užití prvej tabletky bola smutná. Po ceste domov musel Jasom zastaviť auto pri krajnici, pretože plakali.

„Snažili sme sa úplne najviac odignorovať to, čo sme urobili, ale úzkosť a ľútosť v nás zdrvujúco rástli, preto sme museli zastaviť na krajnici,“ vysvetľuje. „Vedeli sme, že sme urobili najväčšiu chybu nášho života.“

Bývalý potratár, doktor Anthony Levatino, vysvetľuje proces chemického potratu v nižšie uvedenom videu:

VIDEO - práca antikoncepčnej pilulky

Jason zavolal na kliniku a opýtal sa, či existuje niečo, čo by mohlo zastaviť potrat. Na klinike mu povedali, že už je neskoro a ak by Summer neužila ďalšie dve tabletky, dieťa by mohlo mať vážne vrodené problémy.

Na ďalší deň Summer prežívala ešte silnejšiu bolesť a ľútosť. Zažívala kŕče a silné bolesti. Nechcela už vziať druhú tabletku. Jason bol tak veľmi rozrušený, že mal samovražedné myšlienky.

„Volali sme k Bohu, pre odpustenie a uzdravenie,“ povedala Summer. „Žiadali sme ho o druhú šancu, len aby sme to VŠETKO mohli vrátiť naspäť.“

Jason našiel online poradkyňu, ktorá diskutovala o potratoch a zavolal jej, lebo sa s ňou chcel porozprávať. Keď jej rozpovedal ich príbeh, odvetila, že stále tu existuje nádej. Povedala im, že nie je neskoro, pretože Summer ešte neužila druhú tabletku. To by mohlo zachrániť ich dieťa. Dala im meno ženy, ktorá by im mohla dať kontakt na doktora, ktorý by mohol zvrátiť proces potratu. Pár bol nadšený. Povedala im, že bude čakať celú noc, len aby ich dostala do kancelárie (lekára).

Summer dostala dávku progesterónu a počas ďalších nasledujúcich týždňov si ich mala podávať doma. Avšak mala príliš silné bolesti, preto jej doktor dal dvojitú dávku progesterónu a povedal jej, aby užívala aj prenatálne vitamíny. Po deviatich týždňoch zamierili do miestneho tehotenského centra na bezplatný ultrazvuk.

„Potom, čo technička cez ultrazvuk našla dieťa, vykríkla: ‘Vaše dieťa žije! Počujete tlkot srdca?! Boh mu musel pošepkať, aby sa pohlo, pretože som ešte nikdy nevidela také aktívne 9-týždňové dieťatko!’ Jason a ja sme sa  od radosti a úľavy okamžite rozplakali,“ povedala Summer.

Kvôli tomu sa ich dieťa narodilo na Vianoce.

Jej otec bol kvôli tehotenstvu veľmi nahnevaný, ale čoskoro prišiel na návštevu. Povedal Summer, že je rád, že si vybrala život. Krátko po tom, čo to oznámili rodičom, sa Summer a Jason zasnúbili. Zistili, že sa im narodí dievčatko a rozhodli sa, že jej dajú meno Finley.

Narodila sa 5. januára a bola úplne zdravá.

„Odkedy je Finley na svete, s mojím otcom sme si ešte bližší,“ povedala. „On a Jason si konečne našli k sebe cestu. Každý je šťastný a bláznivo zaľúbený do našej dcérky. Zmenila všetko v našom živote k lepšiemu a my sme jej NAVŽDY vďační.“

 

Nájdi nás na FB: ZA KRESTANSKE SLOVENSKO. čo si myslíte o téme? Napíšte nám do FB komentov.