Richard Sulík: Prečo žalujem Michala Havrana?

859
Neutral

“Tento týždeň som podal žalobu na Michala Havrana zato, že o mne povedal, že som fašista. Jasné, mohol som sa povzniesť, tak ako som sa povznášal celých osem rokov, čo som v politike a verte mi, vypočul som si na svoju adresu všeličo,“ hovorí Richard Sulík.

Pokračuje v komentári na svojom blogu: „Lenže tu som po dôkladnej úvahe dospel k záveru, že sa budem brániť. Dôvod je ten, že ak budeme všetkých, ktorí nie sú proeurópski, promigrantskí a inak promenšinoví označovať za fašistov, ako chceme potom označovať skutočných fašistov? A druhý dôvod, musím ja ako politik zniesť akúkoľvek urážku len preto, že mám iný názor? Necháme teda rozhodnúť súd, či niektoré moje výroky alebo činy sú fašistické alebo nie.

K samotnej žalobe chcem ešte uviesť, že najprv som Michala Havrana slušne vyzval listom a bez médií, aby sa mi ospravedlnil. M. Havran sa však neunúval ani len odpovedať. Tiež chcem uviesť, že akékoľvek peniaze mi súd prizná, darujem ich na charitu. Do tretice, chcem uviesť, že ja som M. Havrana neurážal, neútočil som na neho, chodil som k nemu do diskusie, keď ma pozval a uvádzam to preto, že za fašistu ma označil výlučne za môj názor,“ zdôrazňuje v závere Richard Sulík.