Rakúsko: homosexuáli s dieťaťom na titulke farských novín

1,847
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Kardinál Christoph Schönborn pokračuje v zvestovaní rôznych neortodoxných a dvojzmyselných správ, prichádzajúcich z jeho Viedenskej diecézy. Len nedávno sme informovali o podpore rodovej teórie na jeho webovej stránke; teraz farský spravodaj jeho Katedrály svätého Štefana vo Viedni obsahuje článok prezentujúci homosexuálnu dvojicu s ich adoptívnym synom. 

Ako 30. septembra 2016 informovala rakúska katolícka webstránka Kath.net, tento oficiálny spravodaj Cirkvi obsahoval článok, zobrazujúci fotku celebrity (muža z médií), Georga Urbanitscha, spolu s jeho mužským "partnerom" a ich adoptívnym synom. Pod článkom "My sme rodina", Urbantisch žiarivým spôsobom opisuje život jeho "rodiny". 

Kath.net informuje:

On [Urbanitsch] žije spolu s majiteľom viedenskej reštaurácie, Berndom Schlacherom. Na konci roku 2012 spolu vstúpili do civilného zväzku. V roku 2014 si adoptovali syna z Južnej Afriky. Následne ho nechali pokrstiť vo farnosti Katedrály svätého Štefana. Toni Faber, kňaz farnosti - ktorý sa podľa týždenníka Profil, tiež podieľal na celebrovaní ich civilného partnerstva - viedol sviatosť [krstenia].

48 stranový, oficiálny farský spravodaj Katedrály svätého Štefana, ktorý tiež obsahuje mnohé články, týkajúce sa aspektov Amoris Laetitia (Radosť lásky), si môžete pozrieť tu. Na strane 17 tohto spravodaja, hovorí autor Urbanitsch:

Dúhová rodina, moderná rodina, nekonvenčná rodina…. Existuje mnoho opisov pre naše jemné hniezdo bezpečia. No my necítime, že sme nezvyčajní či "odlišní" My - to znamená otecko Bernd, tatko Georg a Syn Siya.

Kardinál Schönborn preto poskytol ďalší priestor a podporu pre podkopávanie katolíckeho morálneho učenia - ktorého čírym cieľom a významom je priniesť duše do neba. To vyvoláva ďalšie pochybnosti, či kardinál je tou správnou osobou, ktorá pomôže Pápežovi Katolíckej cirkvi pohnúť sa správnym ortodoxným smerom.  V tomto kontexte by mohlo byť užitočné si pripomenúť, čo mi v interview v roku 2015 povedal odvážny prelát, biskup Athanasius Schneider.

Praktizujúci homosexuáli sú osoby, ktoré závažným spôsobom páchajú hriech proti vôli Boha stvoriteľa, pretože svojim konaním odmietajú Božský poriadok sexuality. Avšak, poriadok sexuality sa skladá len z dvoch rodov, muža a ženy, a tento poriadok bol vytvorený a vyhlásený za správny Božou nekonečnou múdrosťou a dobrotou. Ak niekto vedome koná proti tomuto poriadku, potom sa búri proti Božej múdrosti a láske a napokon odmieta Božiu vôľu vo veľmi dôležitej oblasti. Ak niekto odmieta Božiu vôľu v dôležitej oblasti, potom nahrádza Božiu vôľu svojou vlastnou vôľou, svojimi vlastnými pohľadmi a svojou vlastnou túžbou. Taká osoba preto vylučuje seba z večného spoločenstva s Bohom, z večnej blaženosti, a vyberá si večné zatratenie. Praktizujúci homosexuáli, podobne ako iní hriešnici so smrteľným hriechom na ich duši, sa ocitajú v najnebezpečnejšej duchovnej situácii -  akoby stáli na kraji priepasti -  pretože riskujú, že naveky stratia svoju dušu. Kristus trpel a nechal svoju vzácnu krv na kríži, aby nebol nikto na veky stratený, aby radšej konvertoval, t.j. plne akceptuje Božiu vôľu vo všetkom, a jeho duša môže byť zachránená. Kristus nemôže zachrániť a odpustiť tomu, čo nekonvertuje (pozri Mk 4: 12).