Prvá moslimka, ktorá vyhrala Miss USA, prestúpila na katolícku vieru

4,125
Kultúra života

Keď sa Rima Fakihová stala v roku 2010 kráľovnou krásy a získala titul Miss USA, panovalo presvedčenie, že je prvou moslimkou, ktorá túto súťaž vyhrala. Odvtedy si však našla cestu ku Kristovi. Je to asi pár týždňov, čo prestúpila na katolícku vieru. Aj takto sa pripravuje na svoju blížiacu sa svadbu. Jej snúbenec je totiž katolík.

Rima si berie Wassima Salibiho, ktorý je maronitský katolík. Svadba má byť niekedy koncom mája v Libanone, kde vyrastala. Maronitská katolícka cirkev je jednou z 23 východných katolíckych cirkví, ktorá udržuje východné tradície, no zároveň uznáva za svoju hlavu rímskeho pápeža.

Fakihová vo viacerých rozhovoroch uviedla, že rodina ju vychovávala ako moslimku len formálne a chodila do katolíckych škôl. Priznala však, že moslimskú vieru začala viac praktizovať na vysokej škole.

Nie je prvá z rodiny, ktorá konvertovala. „Švagor je kresťan a spolu so ženou, mojou sestrou, pokrstili oboch synov. Mám tiež uja, ktorý konvertoval na kresťanstvo a už je dokonca kňazom,“ povedala pre The Huffington Post v roku 2010.