Proti-kresťanské útoky vo Francúzsku stúpli o 245%

1,053
Kultúra smrti

Zatiaľ čo rasistické, proti-moslimské a anti-semitské útoky zaznamenali od roku 2008 veľký pokles, tie na kresťanské miesta uctievania sa počas tohto obdobia viac ako zdvojnásobili, uvádza francúzske Ministerstvo Vnútra.

Po zaznamenaní množstva proti-semitských a proti-moslimských útokov v roku 2015, vláda vo Francúzsku vyčlenila 100 000 miliónov Eur na veľkú proti-populistikú kampaň, aby zmenšila islamofóbiu, rasizmus a antisemitizmus.

Následne, tieto útoky v roku 2016 prudko poklesli o 58.5% a 57.6%. Tieto útoky sú definované ako podpaľačstvo, násilie, degradácia, hrozby a urážajúce listy.

Útoky na kresťanské miesta stúpli v roku 2016 o 17,4% v porovnaní s rokom 2015. Rasistické útoky v tom čase klesli o 23.7% (608 verzus 797).

Prudký pokles incidentov islamofóbie alebo antisemitizmu bol francúzskou vládou veľmi vítaný a bol označený ako „ovocie vládneho akčného plánu“.

„Vďaka nevídanej mobilizácie štátnych služieb sme dosiahli veľmi povzbudzujúce výsledky, ako ukazujú čísla za rok 2016. Je to naozaj uspokojujúce,“ povedal Minister Vnútra Bruno Le Roux.

Minister varoval proti „spokojnosti s víťazstvom“ uvádzajúc pre agentúru France-Presse: „Nesmieme však poľaviť svoju ostražitosť voči rasizmu, antisemitizmu, anti-islamizmu a anti-kresťanstvu, práve naopak.“

„Pokračujeme a budeme stále pokračovať v boji proti týmto absolútne neúnosným činom, ktoré poškvrňujú Republiku“ dodal trvajúc na tom, že Francúzsko bude bojovať s „intoleranciu“ s „maximálnou ostražitosťou“.

Le Figaro uvádza, že činy útočiace na kresťanov teraz predstavujú 90% útokov na posvätné miesta.

Denník zdôrazňuje, že aj keď sa dá očakávať, že útoky na kostoly stúpajú, pretože ich je veľa, prípady znesvätenia v rokoch 2008 až 2016 prudko stúpli.

Vláda tvrdí, že väčšina z 949 útokov na kostoly „nemajú náboženský motív“, ale že tam možno bola „satanistická motivácia“ v 14 prípadoch a „anarchistická“ motivácia v 25 prípadoch. V každom prípade, útoky na kresťanské miesta vzrástli od roku 2008 o 245%.

Minulý rok v Dulmene, následne po príchode viac ako milióna migrantov do Nemecka, lokálne média uvádzali, že „neprejde ani deň“ bez útokov na kresťanské sochy a monumenty.

 

Viktória Dandarová