Protest pred nórskym veľvyslanectvom proti odoberaniu detí juvenilnou justíciou nepodporil okrem Borisa Kollára žiadny politik!

1,296
Kultúra života

Včera o 13 hodine sa pred nórskym veľvyslanectvom uskutočnil protest proti praktikám nórskych sociálnych služieb Barnevern a násilnému odoberaním detí rodičom. Protest sa uskutočnil  v rámci prebiehajúcich celoeurópskych protestov proti praktikám Barnevernu a iniciatívy europoslanca Českej republiky, pána Tomáša Zdechovského. Viac si o tom môžete prečítať TU

 

Na Slovensku je známy prípad slovensko-nórskej rodiny, ktorej otec dieťaťa pochádza z Piešťan. Barnevern im minulý rok odobral dojčené dievčatko len kvôli handikepu matky, ktorá je nepočujúca. Namiesto toho, aby pomohli rodine im odobrali dieťa z dôvodu slabého očného kontaktu. Ďalším dôvodom bolo, že matka dieťaťa vyrastala v detskom domove a neskôr u pestúnov a tak sa dostala do sociálneho systému. To, že je matka nepočujúca nemá byť dôvod na odobratie dieťaťa.

Pozvaní boli aj prezident Kiska, premiér Fico a ďalší vládni predstavitelia. Jediný kto prišiel protest podporiť bol Boris Kollár, predseda strany Sme rodina.

Prišiel som ako otec deviatich detí a je smutné, že tu neprišiel nikto z vládnych predstaviteľov. Načo máme ministerstvo zahraničných vecí, kadejakých ombudsmanov, keď nechránia tie rodiny a radšej chcú mať dobré vzťahy s Nórskom? Ja kašlem na dobré vzťahy s Nórskom, keď nám berú naše deti. Tento juvenilný nezmysel sa valí celou Európou a my to musíme zastaviť. Dnes bojujeme za naše deti v Nórsku, ale za chvíľu budeme bojovať za naše deti tu doma na Slovensku. Nejaká krava v škôlke, ktorá je súčasťou systému vás udá, že dieťa ma modrinu a už sa k nemu nikdy nedostanete. A potom zistíte, že ho dali do opatrovníctva nejakej opatrovníckej rodine, alebo rovno  nejakému homosexuálnemu páru. Ak sa do tej blbéj politiky dostanem, tak toto budem riešiť ,tieto problémy zapríčinené touto debilnou juvenilnou justíciou, povedal pred protestujúcimi Boris Kollár.