Prosba pre Čile: Potraty urobili z Ameriky pole krviprelievanie postihnutých. Nestaňte sa ako my.

760
Jakub Betinský
Kultúra života

Hodnotu spoločnosti môžeme merať podľa toho, ako sa stáva k svojim najslabším členom. Síce sa od 1989 stalo Čile krajinou, ktorá ochraňuje tieto vzácne duše, čilský prezident Bachalet sa i tak rozhodol pridať k tým chorým a zvráteným ľudom, ktorí sa zameriavajú na postihnuté deti s cieľom ich likvidácie. Čilský Cámara de Diputados sa spojil s prezidentom Bacheletom v hlasovaní za návrh zákona, ktorý by dovoliť, aby mohli byť postihnuté deti zabité potratom ešte v maternici. Má slušná spoločnosť ochraňovať alebo ničiť svojich najslabších občanov?

S mojou ženou máme malé dievčatko menom Faith – teraz má 7 rokov. Pokým bola Faith stále ešte v brušku, doktori verili, že čelila vážnemu ochorenou, ktoré sa volá Trisomy 18 alebo Edwards syndróm. Ide o chromozómovú abnormalitu, o ktorej sa často hovorí ako o „nekompatibilnej so životom“ alebo „fatálnej anomálii plodu.“ Boli sme nútení, aby sme prešli niekoľkými testami, keď bola Faith ešte v brušku, pretože chceli, aby sme ukončili jej život. Ale my sme o to nemali záujem a vedeli sme, že toto samotné testovanie by ohrozilo jej život, a tak sme ho odmietli.

Keď sa Faith narodila, každý videl, že niečo nie je v poriadku. O niekoľko týždňov potom sme zistili, že Faith mala naozaj Trisomy 18. Dokonca i teraz po jej narodení sa nám dostávalo povzbudenia, aby sme sa o našu dcéru nestarali. Doktori si nemysleli, že by sme jej mali poskytovať čo i len najzákladnejšiu lekársku starostlivosť, aby žila a rástla. Stretli sme dokonca doktora, ktorý nám povedal, že „iba predlžujeme jej život.“ A teraz vážne: nie je celý lekársky priemysel o tom? O predlžovaní života?

Ako vidíte, v USA sa sme prostredníctvom legalizovania potratov dopustili, aby sa tento perverzný a šialený pohľad na život v krajine usadil. Vytvorili sme kultúru smrti, ktorá mnohých v našej krajine núti rozmýšľať o živote, ako by mal iba malú hodnotu a sú ochotní posudzovať hodnotu života druhého na základe ich bezhodnotového pohľadu. A tak dnes v Spojených štátoch doktori zabijú približne 90% detí ako je moja dcéra Faith, ktorá je postihnutá. Ešte pred tým ako by tieto deti vydýchli  svoj posledný dych lekári ich v maternici zabijú.

V 1973, keď som ja bol ešte len chalanom, boli v USA legalizované potraty. V štáte Ohio, kde som vyrastal, sme mali miestnu školu, ktorá posielala autobusy, aby pozbierala postihnuté deti a zobrala ich na vyučovanie. Dnes táto škola už viac neexistuje, pretože naša kultúra doslova vyhladila deti s najťažším postihnutím z povrchu nášho národa. Toto je naše posolstvo, ktoré za sebou nechávame. Potraty v USA spravili z ľudí sebcov a narcisov, ktorí sú tak pohltení sebou samými, že ako občania vôbec nehľadia na najzraniteľnejších medzi nami.

Svet sa stáva veľmi desivým miestom pre postihnuté deti. Dobrí ľudia z Čile, nedovoľte, aby váš prezident zmenil vašu krajinu na pole krviprelievania postihnutých detí. Nedovoľte samí sebe, aby vás podviedli, keď hovoria, že je to najlepšia možnosť pre všetkých. Je to KLAMSTVO. Vaša krajina nebude lepšia vďaka potratom; skôr sa stane degradovanou a odľudštenou. Vaši ľudia nebudú mať lepší život, keď prestanú postihnuté deti existovať; ale bude im odobraná príležitosť, aby si vybudovali súcit a spoznali bezvýhradnú lásku postihnutého dieťaťa, ktoré môže ponúknuť iba svoju lásku.

Povedzte vášmu Senátu, aby ukončil tento sebazničujúci návrh zákona, ktorý bude zožierať vašu krajinu až pokým nebude mať žiadnu hodnotu. Zastavte prezidenta Bacheleta pred tým, aby vás postavil na cestu, ktorá vedie do záhuby. NESTANTE sa ako zvyšok sveta, ale buďte mu príkladom tým, že budete milovať svoje postihnuté deti. Jednu vec vám môžem sľúbiť: ak budete ochraňovať vašich najzraniteľnejších občanov, stanete sa lepšou spoločnosťou a lepšími ľuďmi.

Brad Smith pracuje v sekcii obchodu pre Christian radio station a je členom rady Save The 1. So svojou manželkou Jesi majú 5 detí a sú blogermi a pro-life hovorcami pre Save The 1. Viac na ich vlastnej web stránke: www.keepingourfaith.com.