Profesor hrozil študentke zlou známkou za to, že je “pro­life”

1,000
Kultúra smrti

Už aj vysoké školy a univerzity sa stávajú nepriateľským prostredím voči študentom, zastávajúcich “pro­life” postoj. Ich názory sú potlačované, predrečníci umlčiavaní a ich projekty ničené a vandalizované

Takýto prípad sa stal aj Rebecce Gonsalvesovej, študentke z vysokej školy na Floride, ktorá svoj príbeh porozprávala na Facebooku.

Tento rok sa Rebecca rozhodla navštevovať semináre filmového fotografovania a ako výstupný projekt mala za úlohu spraviť fotografiu, ktorá znázorňuje jej najväčšiu zanietenosť. Rebecca sa rozhodla pre projekt, ktorý ju zobrazí ako “Pro­life”.

“Povedala som mu, že najviac som zanietená v boji proti potratom, a že som veľmi pro­life”. Profesor mi na to povedal, aby som to ako výstupný projekt nerobila. Spýtala som sa prečo a on povedal: “Pretože s tvojím názorom nesúhlasím a mýliš sa”. Oponovala som mu, lebo projekt mal byť o tom, pre čo som najviac zanietená. On na to len povedal: “Nezaujíma ma to. Za ten projekt ti nedám dobrú známku.” Znova som mu oponovala tým, že to je diskriminácia, ale on len opovrhovane odvetil: “volaj to, ako chceš, ale varujem ťa”.

“Bola som šokovaná, keď mi povedal, že mi nápad neschváli kvôli tomu, že má iný postoj k životu, než ja. Nikdy predtým som nebola diskiminovaná za moje pro­life hodnoty.”

Rebecca najprv uvažovala o zmene projektu, ale nakoniec sa rozhodla nevzdať sa a svoj výstupný projekt venovala myšlienke, ktorej verí. Urobila sériu čiernobielych fotiek, na ktorých drží veľkú tabuľu s nápisom “Pro­life”.

“Moje názory sú moje názory a môj profesor ma nemôže donútiť, aby som ich zmenila. A tak som prišla s pôvodným návrhom, aby som ukázala sebe i môjmu profesorovi, že neujdem z tohto boja.”