Prečo sa prenasledovanie kresťanov zhoršilo v každej krajine, ktorú "oslobodilo" USA?

1,146
Kultúra smrti

Nemalo by mať "oslobodzovanie" národa americkou armádou za následok viac slobody a pokoja pre ľudí, ktorí tam žijú? Namiesto toho sa stal pravý opak. V skutočnosti sa každý prípad od 11. septembra, kedy americká armáda "oslobodila" nejaký národ, skončil ešte väčším prenasledovaním kresťanov.

Na tieto oblasti sme minuli stovky miliárd dolárov a boli tu obetované tisíce drahocenných amerických životov. Sú tu pravidelne bombardované kostoly, brutálne tu stínajú kresťanov a schvaľujú sa tu zákony, ktoré Moslimom zakazujú na kresťanstvo konvertovať. Ak sme neboli schopní zabezpečiť ľuďom v týchto oblastiach ich základnú slobodu a voľnosť, tak čo sme vlastne dokázali ich "oslobodením"?

Len sa pozrite na to, čo sa stalo v Afganistane. Viedli sme tam boje, a to viac ako dvanásť rokov. Napriek tomu je tamojšia momentálna situácia kresťanov až tak zlá, že tam neostal jediný kostol...

Údajné "mierne" vládnutie Karzaia, ktorý bol dosadený Spojenými štátmi, veľa potvrdzuje. Napríklad aj mnoho drakonických zákonov, ktoré presadil Taliban, a to aj zákon ohľadom odpadnutia od viery. Ten neľútostne prenasleduje tých, ktorí chcú konvertovať na kresťanstvo. V roku 2011 tento zákon zničil v Afganistane posledný kresťanský kostol, a to pod dohľadom Američanov.

Niečo podobné sa stalo aj v Iraku. Odhaduje sa, že pred inváziou tam žilo okolo 2 miliónov kresťanov. V súčasnosti sa toto číslo znížilo na menej ako 450.000 a naďalej rýchlo klesá.

V skutočnosti je situácia irackej kresťanskej komunity tak katastrofálna, že niektorí irackí kresťanskí vodcovia varujú pred blížiacim sa možným "zaniknutím" tejto komunity v krajine...

Ako pokračuje masový exodus irackých kresťanov, zároveň sa vyzýva k ukončeniu utrpenia tých, ktorí v tejto krajine ešte zostali. Podobne ako to bolo s pradávnou irackou židovskou komunitou, ktorá bola jednou z najstarších kresťanských komunít na svete, aj táto môže čoskoro prestať existovať.

Vymiznutie irackých náboženských menšín je znepokojujúcim trendom, a to od roku 2003, kedy Američania začali invázie. Toto viedlo k zániku kultúrnej rozmanitosti v Iraku. Keďže násilie v krajine stúpa a náboženská neznášanlivosť rastie, tak mnoho kresťanov, jezidov, mandaeánov a ďalších členov menšinových komunít opúšťa krajinu.

Hlavný predstaviteľ irackej katolíckej cirkvi poslal minulý týždeň (článok je z 2014 - pozn. editora) mrazivé varovanie, v ktorom bolo uvedené, že 2000-ročná iracká kresťanská komunita je na pokraji vyhynutia. Dôvodom je, že ďalšie vlny kresťanov sa rozhodli utiecť.

Odhaduje sa, že vojna v Iraku stála amerických daňových poplatníkov viac ako 2 bilióny dolárov (2 tisíc miliárd dolárov - pozn. editora).

Len na jedno futbalové ihrisko sme minuli viac ako milión dolárov (to sa však už premenilo na prach).

Čo sme teda nakoniec dosiahli?

Obamova administratíva sa rada chváli, že sa jej podarilo zbaviť Kaddáfiho a "oslobodiť" Líbyu. No teraz má veľkú časť krajiny pod kontrolou al-Káida, a preto sa stala tamojšia situácia pre kresťanov oveľa horšou než kedykoľvek predtým...

V Sýrii sa Obamova administratíva nehanebne spojila s radikálnymi džihádistami z al-Káidy. Zúfalo sa snažili zvrhnúť Assadov režim.

Títo džihádisti kresťanov mučia, stínajú im hlavy a dokonca ich nechávajú ukrižovať, no mainstreamové médiá v Spojených štátoch o tom prakticky mlčia.

Prečo sú média tak ticho?

No pretože keby sa odhalilo, čo sa deje, na Obamovu administratívu by to vrhlo zlé svetlo.

Totižto tí, ktorí majú na svedomí toto prenasledovanie kresťanov v Sýrii, sú priamo financovaní a podporovaní vládami Spojených štátov a Saudskej Arábie. Ak chcete získať oveľa viac informácií o tom, čo sa deje v Sýrii, pozrite si môj predchádzajúci článok s názvom "Prečo médiá mlčia o ukrižovaní kresťanov radikálnymi džihádistami?"

A samozrejme sa tento druh prenasledovania kresťanov nedeje len na Strednom východe.

Keď bola štátnou tajomníčkou ministerstva zahraničia Hillary Clintonová, tak odmietla klasifikovať Boko Haram ako teroristickú organizáciu.

Dnes však o Boko Haram hovorí celý svet. Táto skupina za posledných sedem rokov napadla viac ako 700 kostolov v Nigérii. To viedlo k masívnemu exodu kresťanov, ktorý smeroval zo severnej Nigérie do južnej...

Je ťažké vyjadriť slovami, aký brutálny môže byť Boko Haram. Nedávny článok v novinách The Telegraph uviedol, že prenasledovanie kresťanov v severnej Nigérii bolo zo strany Boko Haram neúnavné...

Tak prečo Obamova administratíva až doteraz tak váha, či sa postaviť proti Boko Haram?

Aj keď si to väčšina Američanov v skutočnosti neuvedomuje, Obamova administratíva v minulosti Boko Haram dosť podporovala. Obama dokonca ohrozoval nigérijskú vládu prostredníctvom ekonomických sankcií. To sa stalo v roku 2013 pretože nechceli, aby vláda proti tejto skupine zakročila.

Čo si teda Obamova administratíva myslela?

Na koho strane vlastne je?

Ak máte radi slobodu a voľnosť, mali by ste byť veľmi znepokojení rozširovaním takých skupín ako je Boko Haram.

Stačí sa len pozrieť na to, čo sa deje v inej časti Afriky, kde džihádisti už získali kontrolu. V Sudáne bola nedávno odsúdená na trest smrti obesením jedna tehotná žena, a to preto, že si vzala za muža kresťana...

Tento druh tyranie by nemal byť v dnešnom svete tolerovaný.

No namiesto toho sa zdá, že vláda USA ju pomáha šíriť.

Prečo sa teda presne toto deje? Zdieľajte svoje názory v komentároch na FB.