Prenájom materníc: Dievčatko nechajú otcovi-objednávateľovi napriek tomu, že je pedofil a pre sexuálne zneužitie detí sedel vo väzení

1,533
Kultúra smrti

Otec-objednávateľ je pedofil, úradom to neprekáža. 

Pred časom šokoval svet prípad narodenia dvojičiek zo surogátneho materstva v Thajsku. Jedno z dvojčiat, chlapček menom Gammy, sa totiž narodilo s Downovým syndrómom a kupujúci rodičia sa ho následne zriekli. Matka, ktorá deti porodila, sa rozhodla chlapčeka si nechať, čím dojala mnohých ľudí, ktorí ju povzbudzovali k tomu, aby žiadala o zverenie aj dievčatka Pitah, ktoré sa narodilo spolu s Gammym a ktoré si kupujúci rodičia medzitým už zobrali do Austrálie.

Surogačná matka Pattaramom Chanbuová podala žiadosť aj o zverenie malej Pitah najmä po to,  čo sa dozvedela, že otec, ktorý si ju vzal do Austrálie, mal v minulosti problémy so zákonom. Ukázalo sa, že 58 ročný “otec” David Furnell strávil v 90.-rokoch tri roky vo väzení za sexuálne zneužívanie troch detí.

“Riziko je veľmi nízke”. Pre dievčatko sociálny úrad pripravil špeciálne opatrenia, ktoré zvýšia jej povedomie o sexuálnom zneužívaní

Sudca Stephen Thackray rozhodol, že dievčatko Pipah bude vyrastať s objednávateľmi Davidom Furnellom a jeho priateľkou Wendy Li a žiadosť matky zamietol. Podľa rozhodnutia je údajne “veľmi nízke riziko sexuálneho zneužívania zo strany Davida” no paradoxne napriek tomuto “nízkemu riziku” sudca rozhodol, že “muž nebude môcť byť s dievčatkom nikdy osamote. Dievčatko s ním má byť výlučne za prítomnosti družky Wendy Li alebo asistentov sociálnej služby”.

Okrem toho, sociálna služba pripravila pre dievčatko komiksový príbeh, ktorý majú dievčatku čítať každé tri mesiace, ktorý jej v jazyku primeranom  jej veku má vysvetliť, prečo nemôže tráviť nikdy čas s otcom osamote. Prostredníctvom tejto rozprávky Pipah má pochopiť “skutok a metódy”, ktoré otec použil pri sexuálnom zneužívaní.

Sudca Thackray kritizoval mediálne “šialenstvo”, ktoré sa rozpútalo okolo dvojičiek a ktorých ťažký osud bol podľa neho zbytočne zveličený. Podľa neho “nie je pravdou, že pár pustil malého Gammyho.” Sudca uveril Davidovi Furnellovi, ktorý tvrdil, že sa Gammyho len vzdali pre to, lebo videli, že si náhradná matka chce nechať práve jeho a nie jeho malú sestričku.