Predstavitelia pro-life sa v máji stretnú na treťom ročníku Fóra života v Ríme (Rome Life Forum)

720
Kultúra života

Predstavitelia z celého sveta, ktorí bojujú za život a rodinu sa na budúci mesiac stretnú vo Vatikáne. Uskutoční sa tam tretí ročník Fóra života v Ríme (Rome Life Forum), kde sa budú vytvárať stratégie o tom, ako najlepšie brániť a presadzovať kresťanské učenie o sexualite, manželstve, rodine a živote. 

"Nikdy nebolo viac potrebné, aby sa vedúci predstavitelia spojili kvôli obhajovaniu a presadzovaniu katolíckeho učenia o rodine, ako v tejto pre Cirkev kritickej dobe" uviedla pre LifeSiteNews Maria Madise, organizátorka podujatia a zároveň medzinárodná riaditeľka Spoločnosti pre ochranu nenarodených detí.

Madise povedala, že táto udalosť je sprístupnená komukoľvek vo vedúcej pozícii, kto je pripravený vyhrnúť si rukávy a pustiť sa do práce. 

"Fórum je určené pre všetkých, ktorí sú vo vedení alebo sa o to snažia. Ide najmä o činnosť v oblasti života a rodiny. Je jedno, či je to na medzinárodnej alebo národnej úrovni, v miestnej farnosti, či komunite," povedala. 

Medzi prominentnými rečníkmi, ktorí sa na tejto akcii zúčastnia sú kardinál Raymond Burke a biskup Athanasius Schneider. Prednášať budú aj predstavitelia medzinárodných pro-life organizácií, vrátane otca Shenana Boqueta z Human Life International a Johna Smeatona z Britskej Spoločnosti pre Ochranu nenarodených detí. Prejav bude mať aj John Henry Westen, vlastník LifeSiteNews. 

Táto akcia sa uskutoční 6.-7. mája v hoteli Columbus. Následne 8. mája bude v Ríme nasledovať pochod za život. Organizátori chcú účastníkov požiadať, aby sa zaregistrovali do 8. apríla. 

Rok 2014 je rokom zavedenia Fóra života v Ríme. Vtedy 52 pro-life predstaviteľov zo 16 krajín podpísalo deklaráciu, v ktorej vyzývali katolíckych biskupov, aby v duchu lásky a milosrdenstva odmietli dať pro-potratovým politikom sväté prijímanie. 

Minuloročné fórum sa zameralo na riešenie dôsledkov Synody o rodine, ako aj na Františkove pápežstvo, keďže oboje sa týkajú života a rodinných problémov. 

John Henry Westen, zakladateľ Fóra, označil túto udalosť za významnú príležitosť, ako podporiť kultúru života.

"Fórum života v Ríme je iniciatíva, o ktorej sme sa domnievali, že bude osožná pre úžasných lídrov z mnohých krajín po celom svete. Je to vlastne stretnutie, na ktorom sa môžu jednotliví predstavitelia navzájom spoznať, vzájomne si dôverovať a spolupracovať, aby presadzovali kultúru života," povedal. 

Ak potrebujete viac informácií alebo sa chcete zaregistrovať, kontaktujte nás tu: 

Maria Madise
mariamadise@voiceofthefamily.info
+44 20 7820 3148