POZOR: Líder austrálskeho programu "bezpečné školy" priznáva že jeho obsahom je gay aktivizmus a nie šikana

685
Matej Trančo
Kultúra smrti

Tajné video natočené v roku 2014 na Národnom sympóziu koalície pre bezpečné školy odhalilo, že tvrdenie o programe ktorý má byť o pomoci študentom v zmysle postavenia sa šikane, je klamlivé.

Sympózium bolo otváracou akciou sporného programu Safe Schools, ktorý je pod neustálym útokom už od svojho vzniku. Zdanlivo program na ochranu homosexuálnych a transgender študentov od šikany, kritici ako poslanec George Christensen označili za "divnú teóriu, ktorá sa vyučuje v triedach".  

Video zverejnené na Národný deň konania proti šikane a násiliu zobrazuje koordinátora koalície Safe Schools Coalition Victoria, Roz Wardovú, ako sa adresuje publiku. Hovorí: "Safe Schools Coalition je o podporovaní rodovej a sexuálnej rôznorodosti. Nie o oslavovaní rôznorodosti. Nie o zastavení šikany. O rodovej a sexuálnej rôznorodosti."

Zdroj videonahrávky sa vyjadril exkluzívne pre LifeSiteNews s tým, že žiadal anonymitu zo strachu z odplaty. Hovorí: "Svoj záznam som si neprezrel dostatočne pozorne na to, aby som s tým mohol začať a tak som si neuvedomil, že mám v rukách po dobu 18 mesiacov bombovú novinku." Obnova problematiky v médiách ho prinútila k tomu, aby si tento záznam znova prezrel. O momente, kedy si uvedomil čo nahral, povedal: "Bol som šokovaný pretože som si nemyslel, že by niekto tak dobre organizovaný na politickej scéne bol zároveň tak nešikovným aby urobil podobné vyhlásenie a odhalil svoj skutočný program."

Obava z odplaty voči odporcom programu nie je neopodstatnená. Stúpenci programu dnes prišli s násilným protestom ku kancelárii senátora Coryho Bernardiho krátko predtým ako bolo oficiálne oznámené, že vláda končí s veľkou časťou programu. Organizácia Safe Schools Coalition musí tieto zmeny akceptovať ak chce aj naďalej dostávať federálne financovanie. V súčasnosti preskúmavajú vládnu správu.

Christensen, hovoriac pre ABC News, povedal, že "v podstate zakazujeme väčšinu zlého obsahu, ktorý v skutočnosti títo ľudia chceli ponechať a presadiť." Tieňová ministerka školstva, Kate Ellisová, reagovala ohľadom šikany hovoriac: "Ako môžeme očakávať, že nejaký študent na školskom dvore povstane voči šikanujúcim, ak samotný austrálsky premiér (Turnbull) nedokáže povstať šikanérom v rámci jeho vlastnej strany."

"Divadlo", ktoré mala Ellisová na mysli, je v skutočnosti väčšina členov koaličnej vlády ktorí, podľa Christensena, podpísali jeho petíciu aby bola  organizácia Safe Schools Coalition zbavená financovania.

Ako Christensen tak aj senátor Cory Bernardi žiadali o plné parlamentné prešetrenie programu s tým, že všetko financovanie by bolo pozastavené až do dosiahnutia výsledku prešetrenia.  

Viktoriánska štátna vláda uviedla, že urobí všetky federálne finančné škrty pre program organizácie Safe Schools Coalition. Ak bude tento sľub ohľadom financovania dodržaný, negovalo by to tak potrebu dodržiavať posledné škrty rozsahu a obsahu programu.