Potenciálny kandidát na prezidenta USA: Byť gayom je voľba

1,536
Kultúra života

Ľudia si volia svoju sexualitu, tvrdí Ben Carson

Ben Carson, konzervatívny aktivista, ktorí zvažuje kandidatúru na prezidenta Spojených štátov v roku 2016 v stredu (4.3.) vyhlásil, že byť gayom je voľba.

Carson svoje tvrdenie podložil príkladom mužov, ktorí pri nástupe na výkon trestu odňatia slobody sú heterosexuálmi a v čase, keď väznicu opúšťajú sú z nich už homosexuáli. Informáciu zverejnil The Independent a The Hill.

Počas relácie na CNN "New Day“ Carson uviedol, že ľudia si rozhodne zvolili svoju sexualitu. Moderátor Anchor Chris Cuomo sa ho následne spýtal, prečo si to myslí.

„Pretože mnoho ľudí, ktorí idú do väzenia, idú do väzenia normálni – a keď odchádzajú sú gayovia. Takže, čo sa stalo kým boli tam?“ zverejnil The Independent vyjadrenie Carsona.

Potenciálny kandidát na prezidenta USA tiež uviedol, že viac práv určených pre homosexuálne dvojice si nevyžaduje zmenu definície manželstva.

Potenciálny kandidát republikánov

Benc Carson má 63 rokov a je detským neurochirgom. Po tom, čo sa zameral na politiku je jedným z mnohých republikánov, ktorý môže byť potenciálnym kandidátom na úrad prezidenta Spojených štátov.

Do povedomia verejnosť sa dostáva najmä svojimi konzervatívnymi názormi na sexualitu.

Vyjadrenia Carsona ohľadom voľby homosexuality následne spustili kritiku ľudskoprávnej organizácie Human Rights Campaign so sídlom vo Washingtone. Fred Sainz z organizácie uviedol, že ak Ben Carson hovorí to, čo si naozaj myslí, javí sa ako absolútne nevhodný kandidát na prezidenta.