Poslanci z hnutia OĽaNO podporujú Národný pochod za život a zúčastnia sa ho

2,047
Kultúra života

Konferencia biskupov Slovenska vyzvala listom poslancov NRSR, aby Národný pochod za život podporili 

Podpredsedníčka NR SR Erika Jurinová a poslanci NR SR Richard Vašečka, Branislav Škripek, Štefan Kuffa, Igor Matovič, Igor Hraško, Martin Fecko a Mária Ritomská podporujú Národný pochod za život, ktorý sa uskutoční v nedeľu 22. septembra v Košiciach.

Konferencia biskupov Slovenska vyzvala listom všetkých 150 poslancov Národnej rady Slovenskej republiky, aby Národný pochod za život podporili.Národný pochod za život je celoslovenské stretnutie ľudí, ktorí sú presvedčení, že život každého človeka má byť bezpodmienečne chránený počas celej jeho dĺžky a má byť rešpektovaná jeho ľudská dôstojnosť. Rovnako by mala byť chránená a podporovaná rodina založená manželstvom muža a ženy, pretože v rodine sa vytvárajú ideálne podmienky na vznik a rozvoj života každého človeka.

„Pochodu sa zúčastním s celou rodinou, pretože ho považujem za kľúčový a prelomový. Už nestačí len debatovať a podpisovať petície. Treba ísť von a vyjadriť jasne svoj postoj. Postoj v prospech života a rodiny, ktoré je zdravý, normálny a zastáva ho drvivá väčšina spoločnosti,“ povedal poslanec Richard Vašečka.

Pochodu za život sa zúčastním, pretože si neželám aby na Slovensku došlo k situácii ako je vo Francúzku, kde vládna strana nerešpektuje vôľu, myslenie a hodnoty vo svojej krajine. Je treba aby sme obhajovali  kultúru života a tradičný model rodiny: otec-matka-dieťa,“ komentoval Branislav Škripek.