Polícia rozohnala Pro-Life demonštrantov z pred zasadania Európskej Únie o "ľudských právach"

1,204
Kultúra smrti

Polícia rozohnala 15tich pro-life demonštrantov, ktorí pokojne protestovali proti meetingu Európskej Únie o tzv. "ludských právach" v Madride.

Podla španielskej webovskej pro-life stránky HazteOir, protestujúci s obrázkami dieťaťa v 13.tom týždni tehotenstva s otázkou "A čo moje práva?", boli vyzvaní preukázať sa a následne donútení opustiť miesto protestu. Tak sa stalo aj napriek tomu, že neporušili žiaden zákon.

HazteOir informoval, že na miesto demonštrujúcich bolo poslaných 30 policajtov, ktorí prosto stojacich demonštrantov obkľúčcili, začali s indetifikáciou a nakoniec ich odohnali napriek tomu, že mali právo demonštrovať na tom mieste. Ignacio Aesuaga, prezident HazteOir povedal, že "policajti sa správali agresívne a ponižovali protestujúcich len preto, aby Európsky minister nemusel vidieť ako Rodriguez Zapatero chráni právo na život v Španielsku"

Španieslky prezident Zapatero pomohol zaviesť v Španielsku zákon, ktorý umožňuje potraty na počkanie do 14teho týždňa tehotenstva.
"Ponižovanie a nervozita zo strany vlády nezastraší väčšinu Španielov, ktorí sú proti tomuto potratovému zákonu", povedal Asuaga. "Zapatero si musí zvyknúť na podobné protesty, lebo tento nespravodlivý zákon bude jeho politickým pádom".

Protestujúci sú členovia organizácií: "Právo na život" (dcérska spoločnosť HazteOir) a Španielski lekári za život.

HazteOir vyhlásilo, že prešetruje, nakoľko bol policajný zásah legálny.

Matthew Cullinan Hoffman