Podporte výzvu na odstúpenie poslancov ktorí podporili HAZARD! Nenechajte mocných rozhodnúť proti vám!

696
Kultúra života

Milí priatelia,

minulý štvrtok bratislavskí mestskí poslanci neschválili verejne záväzné nariadenie o zákaze hazardu, o ktoré sme ich spoločne s tretinou Bratislavy žiadali. Je to taký veľký výsmech všetkým nám, že sa nemôžeme nečinne prizerať.

Ako prvý krok sme uverejnili verejnú výzvu poslancom zastupiteľstva, aby odstúpili. 

www.podpisem.sk

Takisto žiadame pána primátora Iva Nesrovnala, aby svoj názor potvrdil  skutkom a odvolal svojich dvoch námestníkov, ktorí za zákaz nehlasovali. Ide o 1. námestníka Milana Černého a námestníčku Ľudmilu Farkašovskú. Žiadame, nech si za svojich spolupracovníkov vyberie čestnejších poslancov, ktorí budú zodpovednejšie zastupovať hlas ľudu. Viac o celej situácií si môžete prečítať tu: https://www.postoj.sk/21498/co-dalej-s-hazardom-v-bratislave

Prosíme, podpíšte výzvu a šírte ju čo najširšiemu okruhu ľudí. 

Posledná bitka, ktorú sme na mestskom zastupiteľstve vybojovali a aj zvíťazili, bola o odkrytí pretvárky 17-tich poslancov, ktorí boli jednoznačne za zachovanie hazardu v Bratislave. Títo poslanci sa snažili presadiť schválenie čiastočného zákazu hazardu, ktorý by vyzeral ako prísna regulácia, no v skutočnosti by podľa našich analýz mal presne taký istý efekt, ako keď VZN neschválili vôbec. Hazardu by čiastočný zákaz neuškodil a oni by sa mohli tváriť, ako dobre zahlasovali. Toto sme im nedovolili a museli vyjadriť svoj skutočný postoj.

S pozdravom Anton Chromík

predseda Aliancie za Rodinu