Podporte homosexuálne manželstvá. Žiada Apple či Coca Cola

1,223
Kultúra smrti

Ide o veľký biznis. Až 379 svetových spoločností, okrem iného aj Google či Microsoft, žiadajú najvyšší súd, aby podporil homosexuálne manželstvá.

Povolenie manželstiev rovnakých pohlaví má podľa najväčších svetových firiem pozitívny dopad na morálku ich zamestnancov a podporuje dobré obchody. Rozhodli sa preto v Spojených štátoch urgovať najvyšší súd, aby na celoamerickej úrovni podporil možnosť sobášenia sa osôb rovnakého pohlavia.

"Povolenie homosexuálnych manželstiev podporuje morálku a produktivitu zamestnancov, redukuje ich neistotu a odbúrava administratívnu záťaž, ktorá súvisí s rôznymi pravidlami v rôznych štátoch a dištriktoch," píše sa v ich spoločnom vyjadrení. 379 spoločností, medzi ktoré patria aj globálne giganty ako Pepsi, Microsoft, Levi´s Jeans, Amazon, Apple, Google alebo aj športové tímy si myslia, že zamestnancom sa lepšie pracuje v prostredí, kde sú jednotné pravidlá pre manželstvá a tieto zväzky majú rovnakú dôstojnosť.

Odvolávajú sa na vedcov

Spoločnosti sa odvolávajú na výsledky, ktoré priniesla University of California. Tá predstavila v 36 štúdií, ktoré dokazujú, že práca vo firme, ktorá podporuje LGBT, prináša zlepšenie jej výsledkov. Zamestnanci cítia voči týmto spoločnostiam väčšiu hrdosť, zlepšujú sa vzťahy medzi kolegami, viac ich napĺňa robota, zlepšuje sa ich zdravotný stav a zvyšuje produktivita. Výsledky sa týkaju zamestnancov z LGBT komunity. Štúdie boli vykonávané na tristo firmách, ktoré od roku 1990 do roku 2006 zaviedli rovnaké práva pre homosexuálne páry vo svojich interných nariadeniach a pravidlách. Celá žiadosť 379 firiem je dostupná na scribd.com.