Po nevysvetliteľnej udalosti s duchom zavolala polícia katolíckeho kňaza

2,162
Kultúra života

"Ak by sa vo vašom okolí udialo niečo neobyčajné, koho by ste zavolali?"  Pravdepodobne by to bola Katolícka cirkev, a to aj prípade, ak by ste sa nachádzali v úradne protestantskej krajine.

"Naši vlastní policajti sa stali svedkami podobných prípadov. Išlo o incidenty, ktoré nie sú tak ľahko vysvetliteľné", uviedol zdroj, ktorý má blízko k miestnej škótskej polícii. "Aj policajti s viac ako 20 ročnou praxou tvrdia, že nič podobné ešte nikdy nevideli."

Polícia sa vyjadrila, že počas nedávneho domáceho hlásenia v South Lanarkshire v Škótsku sa osobne stala svedkom neobyčajných udalostí. Samo od seba sa začalo zapínať a vypínať svetlo, cez celú miestnosť začalo lietať oblečenie a dokonca videli levitovať psa.

Polícia zistila, že tvrdenia rodiny, že ich trápi duch by mohli byť skutočne pravdivé. To však bolo mimo ich právomoci, a tak zavolali Katolícku cirkev.

"Policajti v službe očakávali, že pôjde o psychický zdravotný problém. Boli však svedkami toho, ako sa vypínali a zapínali svetlá a ako cez celú miestnosť lietalo oblečenie... Policajti teda zavolali svojim nadriadeným. Tí sa sami dostavili na miesto, pretože boli v domnení, že sa službukonajúci trochu pomiatli. Avšak toto hlásenie sa bralo veľmi vážne."

Na žiadosť policajného oddelenia sa do domu čoskoro dostavil katolícky kňaz a požehnal ho. Nie je jasné, či kňaz vykonal plnohodnotný exorcizmus alebo nie.

Všimnite si však, že pokiaľ je nám známe, polícia nevolala nikoho zo Škótskej cirkvi, ktorá je už od doby protestantskej reformácie oficiálnou národnou cirkvou tejto krajiny.

Policajný zdroj povedal, "ako zvládate to, čo bolo opísané, i keď my by sme neradi použili toto slovo, ako duch? Je to nejaký spôsob podvodu, je to reálne alebo nereálne? Toto sú otázky, ktoré si kladú policajti, avšak neprichádzajú k žiadnemu záveru."

Rodina už z tohto domu odišla a býva s príbuznými, zatiaľ čo polícia tento prípad vyšetruje.