PHILIP LARDNER vyhodený z konzervatívnej strany, pretože PODPORUJE MORÁLNE HODNOTY a nezastáva AGENDU GAYOV

1,512
Kultúra smrti

Londýn - Philip Lardner, kandidát britskej konzervatívnej strany pre Ayshire a Arran vŠkótsku, neupustil od svojho stanoviska za tradičné kresťanské morálne hodnoty ani po tom, čo ho strana vyhodila. Dnes už ako nezávislý poslanec hovorí, že riskoval vlastnú prácu.

Lardner povedal pre LifeSiteNews.com (LSN), že po jeho odchode zo strany kvôli kresťanskému pohľadu na homosexualitu musí dnes čeliť hrozbám homosexuálnych aktivistov a strana mu pozastavila jeho výkon vo funkcii poslanca. Napriek tomu zostáva Lardner neoblomný vo svojich názoroch a hovorí: „absolútne trvám na svojom stanovisku“.

Lardner, pôvodným povolaním učiteľ na základnej škole, je skeptický voči zmene politickej sféry. Zo strany odišiel iba pár dní pred voľbami 6. mája kvôli tomu, že na webovej stránke v rámci predvolebnej kampane vyjadril podporu rodičom a učiteľom za to, že nemusia učiť deti, že homosexualita je normálna a akceptovateľná.

„Prevažná väčšina môjho lokálneho členstva v Toryho strane rezolútne podporuje môj názor“, povedal. „A buďte si vedomí i toho, že jeden z členov má dcéru lesbičku“.

Líder konzervatívnej strany David Cameron povedal o náhlom rozhodnutí vyhodiť Lardnera: „Nemohol som konať skôr – rozhodne som konal hneď po tom, čo som sa to dozvedel“. Hovorca Toryho strany sa vyjadril, že Lardnerove názory sú „hlboko urážlivé a neakceptovateľné“. Lardner povedal, že jeho meno bude predmetom tajného hlasovania. Lardner je presvedčený, že: „toto sa môže stať vtedy, keď sa sloboda prejavu ocitne tvárou v tvár politicky korektným praktikám a mimo konzervatívnej strany.“

Jeho vyhodenie bolo podľa neho len ukážkou hlboko zakorenených problémov vo vnútri britskej konzervatívnej strany. Lardner poznamenal na adresu Cameronovho zvyku prezentovať sa ako kresťan, že „keď sa mu to hodí, tak ním aj je“. „Ak som ja nevhodným kandidátom pre vyznávanie tradičných kresťanských hodnôt, tak čím je potom väčšina členov, ktorí sú naozaj kresťania? Myslím si, že David Cameron by si mal vyjasniť, či chce, aby za konzervatívnu stranu hlasovali kresťania alebo nie. Tým, že mi pozastavil členstvo iba vyjadril, že vstrane nie je miesto pre kresťanov. Chce teda, aby zaňho hlasovali kresťania, ktorí zdieľajú moje názory?“

Lardnerove postrehy boli zo stránky na kampaň Toryho strany vymazané, ale zverejnili ich na stránkach homosexuálov PinkNews.

Lardner napísal: „ Vždy budem rešpektovať práva homosexuálov a ochraňovať ich právo na súkromie a spôsob ich života, keď si ho tak vybrali, ale nebudem akceptovať ich správanie za „normálne“ a podnecovať deti k takému správaniu.“

Lardner nesúhlasil s pokusmi vlády nútiť Cirkev, aby uznala pastorov za homosexuálov. Podľa jeho slov je vláda príkladom „rovnostárskej“ ideológie, ktorá spôsobila chaos v ďalších skupinách – kresťanských učiteľov, škôl, sestričiek apolicajtov. „Prečo by mala Cirkev postupovať proti tomu, k čomu nás učí Biblia? Vláda ju núti ku zrade ich vlastnej viery a misie“, napísal.

„Kresťania (a väčšina populácie) veria tomu, že homosexualita sa pohybuje na hrane medzi „nešťastným“ a jednoducho nesprávnym spôsobom života. Súčasné právo je zle koncipované a malo by sa prikloniť k hlásaniu slobôd rovnako ako ku kresťanským hodnotám.“

Lardner naznačil malé prekvapenie nad odozvou k jeho názorom: „Bol som si vedomý istých reakcií na moje názory, no skôr som chcel informovať miestnu obec a našich voličov. Ide mi o otvorenosť a transparentnosť. Som hrdý na podporu, ktorú mám od voličov v Arrane, aj keď cesta nezávislosti bude obtiažnejšia. Verím, že ľudia, ktorí vyznávajú podobné hodnoty, prídu s ponukou finančnej podpory. Keď získame finančné prostriedky, informujeme každého listom o situácii v strane a dôvodoch, prečo som z nej musel odísť.“

Lardner je členom Toryho strany od polovice 80.-tych rokov, ktorá podľa jeho slov s „moderným“ programom a nedávno prijatou agendou pre homosexuálov odstrihla svoju väčšinovú členskú základňu vrátane voličov. „Je to moja strana“, pokračoval Lardner, „ tak ako strana Davida Camerona a každého člena. Konzervatívna strana je jednou z najdôležitejších sociálnych inštitúcií vo Veľkej Británii.
V mnohom prispela k rozvoju a úspechu UK. Jeden alebo dvaja ľudia by ju nemali odtrhávať od jej prapôvodných koreňov.“ Problém, ktorému vraj čelí strana, je v tom, že nerešpektuje názor verejnej mienky.

Homosexuálna populácia tvorí len niečo medzi 3-10% celej voličskej základne. Lardner nie je jediný, kto to vie a pýta sa, prečo sa konzervatívna strana uberá v smere vývoja ideológií. James Delingpole, ktorý píše stĺpčeky v Daily Telegraph, nedávno napísal: „Ale gayova nie sú normálni. Niektorí z mojich najlepších kamarátov sú gayovia a ja si nemyslím, že by mi niektorý z nich opisoval svoje sexuálne priority ako „normálne“. Delingpole napísal, že vylúčenie Lardnera zo strany je zlým znakom vývoja v strane. „


Konzervativizmus je široko uznávaný a tolerantný - a toto by malo zahŕňať aj rešpektovanie názorov slobodného občana akým je Lardner. Keď konzervatívna strana začne hrať hru „útočnej“ strany, bojujúcej proti menšinovej mienke, robí to v duchu falošných hodnôt liberálnej ľavice.

Tim Montgomerie na blogu konzervatívcov povedal:“Nevidím dôkaz, ktorým by pán Lardner ublížil svojimi poznámkami, aj keď nesúhlasím s výberom slov, ktoré použil. Aj keď možno nejde o „väčšinu populácie“, ktorá zdieľa jeho názory, môže ich zdieľať mnoho konzervatívnych kresťanov a ľudí rôznej viery. Jeho vylúčenie škótskou konzervatívnou stranou je veľmi nevhodnou odpoveďou na jeho názory“.

Kontakt na konzervatívnu stranu:
Scottish Conservative Central Office
83 Princes Street
Edinburgh EH2 2ER
info@scottishconservatives.com
Phone: 0131 247 6890
Fax: 0131 247 6891

To contact Philip Lardner:
philiplardner@aol.com