Peru: 250,000 ľudí na Pochode za život

2,598
Kultúra života

LIMA - „Všetci v sebe máme dieťa,“ znel slogan tohtoročného Pochodu za život, ktorý sa konal 22. marca v Lime, kde sa podľa organizátorov zhromaždilo 250 000 ľudí. Účasť bola viac než dvojnásobná oproti minulému roku a prekonala rekord v Latinskej Amerike ako doteraz najväčšia pro-life demonštrácia.

S ďalšími tisíckami účastníkov v piatich mestách, vrátane 50 000 v Piure, Peruánci z celej krajiny vyšli do ulíc, aby demonštrovali svoju podporu pre pro-life záležitosti.

Meinstreamové médiá však o udalosti len chabo informovali a niektoré zdroje dokonca tvrdili, že prišli „stovky“ ľudí, a ukazovali obrázky malých skupiniek alebo dokonca obrázky z minuloročného pochodu.

S pomocou 2 500 mladých dobrovoľníkov, ktorí pomáhali s organizáciou, bol pochod mierumilovnou „párty,“ vyzývajúcou každého, aby bránil život od počatia až po prirodzenú smrť.

Umelci, športovci, televízne osobnosti, politici, kňazi a hudobníci podporili pochod pózovaním na fotkách s logom pochodu pre oficiálnu Facebookovú stránku.

Peruánsky Pochod za život sa odohráva, aby zdôraznil Deň počatého dieťaťa, ktorý bol schválený národným Parlamentom v roku 2002.

Hoci sú potraty v Peru za určitých okolností legálne, v praxi nikdy nie sú dodržané podmienky na legálne vykonanie potratu. Súčasná vláda tlačí na vydanie „technického sprievodcu,“ ktorý by reguloval „terapeutické“ potraty. Pro-life organizácie odsúdili túto snahu ako trik na zavedenie potratu na požiadanie, keďže nejde o procedúru, ktorá by bola reálne potrebná na záchranu života matky.