PANNY A PANICI: väčšina mladistvých ešte NIKDY NEMALA POHLAVNÝ STYK! - tvrdí štúdia CDC

2,495
Kultúra života

USA, Washington DC, júl 2010 (LifeSiteNews.com) - Väčšina dospievajúcich je bez sexuálnej skúsenosti - to je výsledok novej štúdie, ktorú zverejnilo Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC). Podľa Americkej ligy života (ALL) toto zistenie protirečí propagande organizácie Plánovaného rodičovstva (Planned Parenthood), ktorá sa na amerických školách snaží presadiť zvrátené osnovy sexuálnej výchovy.

„Táto štúdia má obrovský význam pre naše štátne, a dokonca aj súkromné školy. Mnohé z nich opakovane odmietali nebezpečne nepresné osnovy sexuálnej výchovy Plánovaného rodičovstva,“ povedala prezidentka spoločnosti ALL Judie Brownová.

Za obdobie 2006-2008 uviedlo 58% slobodných dievčat a 57% slobodných chlapcov vo veku 15 a 19 rokov, že nikdy nemali pohlavný styk.

Tieto čísla sa nijako výrazne nelíšia od čísiel v podobnej správe vydanej v roku 2002. Ako dôvod abstinencie sa najčastejšie vyskytovalo, že predmanželský sex je proti náboženstvu a morálke.

Inštitút Plánovaného rodičovstva dookola tvrdí, že väčšina mladistvých zdržanlivosť nevydrží. Podľa ALL však nová štúdia CDC ich tvrdenia popiera.

Pro-life organizácia ALL naráža najmä na slová viceprezidentky lekárskych záležitostí Americkej federácie Plánovaného rodičovstva Vanessy Cullinsovej.

Tá mladistvých cez videá na serveroch YouTube vyzýva: „Priznajte, že ste a budete sexuálne aktívni rovnako, ako väčšina z nás a že potrebujete prijať preventívne opatrenia, aby ste zostali zdraví.“

ALL hovorí, že správa poskytuje pevné argumenty na boj proti sexuálnej výchove, ktorú presadzuje organizácia Plánovaného rodičovstva. Tá presadzuje výchovu bez morálky či náboženského vplyvu, jedinou doktrínou je sekulárny humanizmus.

Správa tiež odhalila, že drvivá väčšina slobodných dospievajúcich nemala pohlavný styk v mesiaci pred prieskumom (76% dievčat a 79% chlapcov, bez zmeny od roku 2002.)

Počet „ sexuálne skúsených" dospievajúcich dosiahol vrchol v roku 1988, kedy sa k sexuálnym skúsenostiam priznalo 51% mladistvých. Trvalý pokles sexuálne aktívnych adolescentov je výsledkom populárnej a dostupnej abstinenčnej výchovy v rokoch 1990 až 2000.

Štúdia CDC je dostupná (v anličtine) tu: http://www.cdc.gov/nchs/data/series/sr_23/sr23_030.pdf