Pápež by mal „ľudí varovať“ pred nebezpečenstvami rodovej teórie, tvrdí holandský kardinál

929
Kultúra života

Rodová ideológia (označovaná ako "gender" - pozn. editora) sa už dostala takmer všade. Holandský kardinál sa domnieva, že pápež bude musieť vydať dokument, ktorý by túto ideológia objasnil.

Podľa kardinála Willema Eijka, utrechtského arcibiskupa, veľa katolíkov zmýlila gender ideológia do takej miery, že uverili tomu, aby si ich deti vybrali pohlavie aké chcú. Čiastočne tak reagujú aj preto, že okolo seba iný názor nepočujú.

Tvrdí, že pápež by mal vydať encykliku alebo iný podobný dokument, ktorý „bude nevyhnutný,“ pri objasňovaní kresťanského postoja v tejto oblasti. Dodáva, že pravda o učení na tému ľudského tela musí byť okamžite zverejnená.

Dokument, v ktorom by sa písalo výlučne o tejto problematike, potrebujeme vzhľadom na súčasnú situáciu ako soľ,“ priznal v rozhovore pre Catholic News Service, a dodáva: [Rodová teória] sa šíri. Je ňou nasiaknutý celý západný svet a našou povinnosťou je ľudí varovať.

„Teológia morálky nám jasne stanovuje — nesmieš si zmeniť svoje pohlavie,vyhlasuje kardinál.

Taktiež si myslí, že mnoho katolíkov súhlasí s rodovou teóriou „bez toho, aby sa nad tým viac zamysleli. Dokonca aj rodičia, keďže sa vo svojom okolí nestretávajú s opačným názorom.

Tí, ktorí s touto teóriou nesúhlasia, predovšetkým tradiční kresťania zvyknú byť kvôli tejto ideológii odsudzovaní, skonštatoval kardinál Eijk.

„Naša spoločnosť je výrazne netolerantná,tvrdí. „Hoci ľudia zvyknú rozprávať o tolerancii a tvrdia, že by mal mať každý svoj vlastný názor, no v reálnom živote...je našou povinnosťou prijať tento postoj človeka“ dualistický postoj človeka, podľa ktorého je telo niečo formovateľné.“

„A keď náhodou povieš, že to je podľa teba nemorálne, vedz, že ťa spoločnosť neprijme,dodáva.

„Musíš rozmýšľať v súlade s modernými teóriami alebo do spoločnosti nepatríš— takéto myšlienky sa šíria na univerzitách, v parlamentoch, či v médiách.

 Život kresťanov bude čoraz zložitejší, vzhľadom na spoločnosť, ktorá tejto ideológii čoraz viac nahráva. Katolíci sú za svoje názory právne stíhaní, dokonca väznení.

Mladí ľudia sú našou nádejou.  Bohužiaľ pre menšinu mladých katolíkov, ktorí svoju vieru žijú aktívne, to nie je ľahké v tejto spoločnosti.

 „Práve títo ľudia predstavujú silu budúcnosti.Myslím si, že cirkev bude menej početná, aspoň v Holandsku určite. Kresťania, ktorí však na tejto ceste vytrvajú budú viesť život modlitby a budú mať osobný vzťah s Kristom. Budú svedčiť o svojej pravej viere

 „Cirkev príde o mnohých členov, no bude to cirkev skutočne veriacich ľudí, ochotná znášať všetky útrapy.