Otec, ktorý skončil vo väzení pre povinnú sexuálnu výchovu v škole, prehovoril

6,856
Kultúra smrti

Nie som ani extrémista, ani katolík. Naopak, ja chránim svoje deti pred sexuálnymi extrémistami!

"Je to neuveriteľné: v škole páchajú násilie na tvojich deťoch, potom nahlásia absenciu na dvoch hodinách, a zrazu je z teba kriminálnik. Policajt nabehne k tvojim dverám a zatýka ťa pred očami tvojich detí."

Otec deviatich detí, Eugen Martens, ktorý býva v malom mestečku Eslohe v Nemecku, v Severnom Porýniu-Vestfálsku, bol zadržaný a umiestnený do väzenskej cely na 24 hodín. Dôvodom bol fakt, že jeho 10-ročná dcéra Melitta odmietla účasť na dvoch hodinách sexuálnej výchovy, počas ktorých mali deťom vysvetľovať sexuálne praktiky, masturbáciu, viesť ich k ideológii gender a mnohé iné. Jeho manželka Luise sa nateraz väzeniu vyhla, avšak jej pobyt v cele je len otázkou času: hneď ako prestane kojiť dieťa, policajti ju prídu "vyzdvihnúť". 

Nemecké denníky manželov Martensových definovali ako "extrémnych katolíkov", on sám však v rozhovore pre taliansky denník povedal: "naša rodina nie je ani katolícka ani extrémistická. Extrémisti sú tí, čo sa snažia zničiť naše deti prostredníctvom predčasnej sexualizácie a ideológiou gender".

V nasledujúcich riadkoch si môžete prečítať preklad interview s Eugenom Martensom, ktorý priniesol taliansky denník Tempi.

Eugen, prečo vaša dcéra chýbala na dvoch hodinách sexuálnej výchovy? 
Skôr, než táto hodina začala, naša dcéra povedala učiteľke, že nechce byť na takejto hodine, pretože sa na nej cíti nepríjemne. A tak zasiahla riaditeľka, ktorá prinútila Melittu byť na hodine prítomná aj proti jej ešte detským a nevinným pocitom znechutenia. Potom, čo na ňu nakričala, chytila ju za rameno a násilím sa ju snažila vtiahnuť do triedy. Druhá učiteľka jej asistovala a otvorila jej dvere. Aj ostatné deti v triede boli vystrašené, lebo krik riaditeľky bolo počuť všade.

Čo sa stalo potom?
Melitta napokon musela túto hodinu stráviť v učiteľskej zborovni. Takto sa z poctivej žiačky, ktorú vždy chválili za dobré správanie, stalo v očiach riaditeľky to najhoršie dievča školy.

Hovorili ste o tom s predstaviteľmi školy?
Samozrejme. Ešte pred tým, než sa to všetko udialo, navštívili sme riaditeľku a požiadali o to, aby naša dcéra bola oslobodená z hodín sexuálnej výuky. Povedali nám, že to nebude možné. Riaditeľka nemala zľutovania, údajne je to vecou povinného školského vyučovania.

Rodinám s deťmi, ktoré sa "vyhýbajú škole", nemecký zákon nariaďuje pokutu alebo až väzenie.
Po druhej absencii na sexuálnej výchove škola náš prípad nahlásila úradu, a následne nám bola uvalená pokuta 50 Eur mne a 50 Eur manželke.

Prečo ste potom skončili vo väzení?
Pretože som pokutu nezaplatil. Zaplatiť pokutu znamená priznať si vinu. Snažili sa nám dokonca pokutu znížiť z 50 na 30 Eur. My sme však nespáchali žiaden zločin.

Už ste niekedy boli predtým vo väzení? Aké dôsledky malo pre vás väzenie pre dve vymeškané hodiny vašej dcéry?
Je to zvláštny pocit. V škole páchajú násilie na tvojich deťoch, ty zaprotestuješ, a zrazu musíš platiť pokutu. Keďže nemáš žiaden pocit viny a neplatíš, zrazu je polícia pri dverách a policajt ti pred nos podstrčí papier o zatykači, na ktorom nie je ani len podpis sudcu.

V akom zmysle?
Odvolávali sa na súdny príkaz, ktorý však nebol sudcom podpísaný. A tak som požiadal policajtov, aby sa identifikovali. Odmietli. Pokojne to predsa mohli byť aj traja kriminálnici. Pravdou však je, že učitelia, sudcovia a policajti konajú podľa svojej neohraničenej svojvôle. Toto je dnešné Nemecko.

Ako ste sa v tej chvíli cítili?
Je to ťažko popísať. Keď si uvedomíte, že policajti a sudcovia konajú, ako sa im zachce, v krvi vám stúpa adrenalín. Nemôžete však nič robiť, len sa nechať zatknúť pred očami svojich detí.

Aké dôsledky bude mať toto zatknutie?
Na môj pracovný život to nemalo zatiaľ žiaden vplyv. Aj naše deti prešli touto traumou dobre, aj keď si myslím, že to na nich určite zanechá stopy.

Všetci rodičia detí, ktoré chýbajú na dvoch vyučovacích hodinách, sú zatýkaní ako vy?
Nie. Skutočným problémom je, že moja dcéra chýbala na sexuálnej výchove. Fakty hovoria za seba. Týmito hodinami sledujú vlastné ciele.

Prečo sa vlastne vaša dcéra nechcela týchto hodín zúčastniť?
Je to normálna detská reakcia. Dievča vedelo, čo bude na týchto hodinách a bolo jej to nepríjemné.

Tvrdíte, že počas hodín sexuálnej výchovy konajú "násilie na deťoch". Čo tým myslíte?
Nie som to len ja, kto tak hovorí. To, čo sa v skutočnosti deje na takýchto hodinách, dobre vysvetlil denník Die Welt, ale aj mnohé iné. (Denník Welt, na ktorý sa Eugen odvoláva, v článku uvádza, že v mnohých základných školách v Nemecku učia deti pomocou kníh a príliš explicitného textu to, ako sa používa prezervatív, ako možno rôznymi spôsobmi nakresliť ženské pohlavné genitálie, ako sa majú lesby "pomocou jazyka" uspokojovať, čo je to orgazmus, masturbácia a rôzne sexuálne orientácie, možnosť vybrať si svoj rod, atď., pričom texty sprevádzajú explicitné obrázky.) 

Ako reagovali ostatní rodičia detí tejto školy po tom, čo vás zatkli?
Ani oni ani učitelia neurobili nič.

A vaša žena?
Pred pár dňami nás navštívil policajt. Oznámil nám, že manželku prídu zadržať hneď, keď prestane kojiť. Zatiaľ teda nemajú určený presný dátum. Luise už z prokuratúry z Arnsbergu dostala "pozvánku", v ktorej sa uvdáza, že sa má do týždňa dostaviť do väzenia. Keďže sa sama nedostavila do väzenia v Gelsenkirchen, objavila sa u nás opäť polícia, napriek tomu, že vedeli, že manželka ešte kojí naše najmladšie dieťa.

Bojíte sa o svoju ženu a rodinu?
Sú chvíle, kedy sa veľmi bojím, najmä keď si myslím, že sme v tom sami. Avšak v skutočnosti sa nejedná len o moju rodinu. Tento problém je globálny, týka sa celej spoločnosti. Ja, moja rodina a mnohé iné sme aj radi, že sme sa ocitli uprostred tejto absurdnosti, hoci musíme za to platiť.

Akú cenu?
Ktokoľvek hovorí pravdu, musí počítať s prekážkami a ohováraním. Akonáhle niekto vyjde zo "stáda", tlač zasiahne, aby ho umlčala. Preto nás denníky definovali ako "katolíckych extrémistov". Ale my ako rodina nie sme ani katolíci ani extrémisti. Extrémisti sú tí, ktorí sa snažia zničiť naše deti prostredníctvom predčasnej sexualizácie a ideológie gender. 

Hovoríte, že mnohé iné rodiny sa ocitli vo vašej situácii, ale v novinách o nich veľa nepočuť.
Nie sme jediní, aj keď je pravdou, že médiá sa snažia vytvoriť dojem, že sa jedná len o nás. V okruhu Paderbon je veľa rodín, ktoré nesúhlasia so sexualizáciou detí v škôlkach a základných školách. Kvôli tomu tiež strávili mnohé týždne vo väzení. Médiá o tom vedome mlčia.

Vašu skúsenosť ste porozprávali viackrát počas verejných protestov organizovaných asociáciou Besorgte Eltern. Protestov sa vtedy zúčastnili tisíce osôb. Myslíte si, že má zmysel protestovať na námestiach?
Naším cieľom je zastaviť predčasnú sexualizáciu detí. Naše deti majú právo na bezstarostné, slobodné a čisté detstvo. Je veľmi dôležité vytvoriť siete a verejne spolu protestovať, pretože týka sa to všetkých detí, nielen mojich. Len ak sa dáme dokopy, budeme dostatočne silní na to, aby nás nemohli umlčať. Každý sa musí pridať.