Oscar Rodriguez Maradiaga: Homosexualita nie je vrodená

1,151
Kultúra života

Oscar Rodriguez Maradiaga tvrdí, že homosexualita vzniká v dôsledku zlých zážitkov v detstve

Podľa kardinála, ktorý je na čele pápežkej Rady deviatich kardinálov, sa nikto nerodí ako gay.

Honduraský kardinál Osacr Rodriguez Maradiaga, nazývaný aj „pápežov zástupca‘‘, keďže je pravou rukou Svätého Otca, kázal o homosexualite v rámci nedávnej diskusie s nemeckými študentmi v meste Münster.

„Každý človek sa narodí ako muž alebo ako žena. Naším poslaním je ľúbiť druhých,vysvetlil. „Taký je Boží plán.

Podľa kardinála je homosexualita výsledkom všetkého zlého, čo zažijeme v rannom detstve, či už je dieťa týrané, zanedbávané alebo vystavené pornografii.

Počas rozhovoru sme načrtli tému, či by sa ženy mohli stať kňažkami, no Maradiaga zamietol tento návrh v momente pod stôl.

„Ak by si Boh prial, aby boli ženy kňažkami,povedal, „Panna Mária, najsvätejšia žena, by bola hneď prvou kňažkou na svete.

Kardinál ďalej nadviazal na tému o sexualite vo všeobecnosti. Tvrdí, že sex by nemal byť považovaný za „záľubu.

„Sexualita je dar od Boha,objasnila Jeho Eminencia. „Je to prejav lásky a nie záľuba. ...Je zlé byť otrokom svojich sexuálnych vášní. V tejto oblasti by sme sa mali naučiť niesť zodpovednosť  a zároveň ako byť úctivý voči sebe.“

„Každý kto sa chce raz stať otcom alebo matkou by sa mal riadiť Božím plánom,“ pokračuje.

Kardinál Maradiaga sa tak vyjadril potom ako v správach v januári potvrdil, že homosexuálna loby existuje aj vo Vatikáne. Na otázku, či je možné, že by sa homosexuálnej komunita vôbec dostala do Vatikánu, odpovedá: „Všetko je možné. Áno, Svätý Otec to potvrdil a snaží sa ich odstaviť od moci.

Pápež Benedikt vo svojich najnovších knižných rozhovoroch priznáva, že počas svojho pontifikátu vedel o gay loby vo Vatikáne. Snažil sa ich zo všetkých síl potlačiť.