Odmietla potraty a má dve krásne deti, aj keď sama je ťažko postihnutá

1,353
Kultúra života

Len 76 cm vysoká Rose Sigginsová je medcínskym zázrakom. Aj napriek tomu, že ju oslabuje choroba, ktorá ju stála polovicu tela, rozhodla sa, že donosí dve deti, ktoré jej lekári odporúčali potratiť. Sigginsová (42) trpí tzv. syndrómom regresie kaudálnej kosti, ktorý sa nazýva aj sacral agenisis. Táto vzácna vrodená porucha spôsobuje abnormálny vývoj dolnej časti chrbtice plodu. Táto choroba si tiež vyžiadala, aby jej ako dvojročnej odstránili polovicu tela.

Sigginsová sa ako malé dieťa musela najprv naučiť chodiť na rukách a keď mala šesť rokov, vybavili ju protetickými nohami, rozhodla sa však, že si ich nenechá, pretože jej spôsobovali priveľkú bolesť. Namiesto toho jazdí na skateboarde.

Ako dieťa si verila, dokonca študovala a stala sa automechaničkou. No počas svojho dospievania sa začala báť, že si nikdy nenájde priateľa a že si nezaloží rodinu.

V roku 1997 v obchode s autodielmi, kde pracovala, stretla ďalšieho mechanika, Davea Sigginsa. Zamilovali sa do seba a vzali sa.

Sacral agenisis pravidelne sprevádza poškodenie rozmnožovacieho systému. Sigginsovci však dokázali niečo, čo nikdy nečakali: počali svojho syna Lukea.

Počas ich kontrol u špecialistov im bolo povedané, že ženy s jej postihnutím bábätko do termínu nikdy nedonosili, a že dieťa by mohlo rozdrviť jej vnútorné orgány.

Rose Sigginsová však so zázrakom pokračovala, pričom odmietla ísť na potrat. Donosila Lukea až do termínu a v januári 1999 ho prostredníctvom cisárskeho rezu porodila zdravého.

Rodina sa považovala za požehnanú aj o sedem rokov neskôr, keď sa Rose dozvedela, že je znovu tehotná. Tentoraz čakala dievča.

Keď Rose Sigginsová čakala svojho syna, jej tehotenstvo bolo v podstate bezproblémové. Po druhýkrát však malo iný priebeh, hlási Christian Post.

Sigginsová mala pri ďalšom tehotenstve krvácanie, ťažkosti s dýchaním a bolesti brucha. Museli jej odstrániť slepé črevo a žlčník.

Stále však odmietala potrat, vytrvala a nakoniec v januári 2006 privítala na svete Shelby.

Aj keď jej život nie je bez problémový a jej zdravotný stav jej stále spôsobuje starosti, Rose stále robí všetko, čo môže, aby bola dobrou matkou svojich detí - vozí ich do školy v jej upravenom aute a rozpráva ich priateľom a spolužiakom o jej stave. Jej deti si myslia, že je cool mať najkratšiu mamu na svete.

Dostala som sa cez všetky výzvy, pred ktoré ma môj život postavil,“ povedal Rose Sigginsová, „a som vďačná, že mám dve úžasné deti a milujúceho manžela“.