Odhalené: 1000-členný dav zaútočil na políciu a zapálil najstarší nemecký kostol počas Silvestra

2,761
Matej Trančo
Kultúra smrti

Pozn. šéfredaktora: zatiaľ čo náš bulvár bez rozmyslu preberá správu a označuje ju ako falošnú, konzervatívna stránka Breitbart.com tento článok, ktorý vám prinášame, podporuje ďalším (o tom už SK média nepíšu). TU demaskuje bod po bode praktiku pôvodného nemeckého Ruhr Nachrichten, ktorý prišiel s reportážou ako prvý, ale keďže v Nemecku sa o imigrantoch píše len v dobrom, odmietol spolupracovať na porovnaní faktov. Vo svetle toho, čo sa v Nemecku deje necháme na posúdení čitateľa, či je reportáž "falošná".

Počas silvestrovských osláv v Dortmunde dav zložený z viac než 1000 ľudí skandoval "Allahu Akhbar", vypálil pyrotechniku na políciu a zapálil ňou aj historický kostol.

Už o siedmej hodine večer bol hospitalizovaný muž s popáleninami prvého stupňa v oblasti tváre a rúk po tom, čo bola vypálená pyrotechnika na skupinu bezdomovcov nachádzajúcu sa v okolí mestskej hlavnej vlakovej stanice. Viac než 2 desiatky ľudí boli počas osláv v Dortmunde zranené, niektorí dokonca vážne.

Nočné udalosti boli políciou opísané ako "pokojné" v jej vyhlásení, a ako "normálne" hovorcom mestskej rady.

Ale o 23:30 polícia oznámila zvýšenie svojej už aj tak väčšej prítomnosti v centre mesta počas novoročných osláv a to nasadením ďalších posíl v podobe strážnikov.

Toto sa udialo po tom, čo bola v meste oznámená prítomnosť "veľkého počtu mladých mužov zo Severnej Afriky" spoločne s poznamenaním strážnika štátnej polície Volkera Stalla že táto skupina chovala voči verejnosti a polícii "agresívnu náladu".

O polnoci hrozilo, že sa situácia vyhrotí. Živé spravodajstvo publikované Ruhr Nachrichten oznamovalo, že dav "najmenej 1000 mladých mužov" začal hádzať pyrotechniku na skupinu návštevníkov v ktorej sa nachádzali aj rodiny s deťmi. Po tom, čo ich polícia požiadala o zastavenie tejto aktivity dav obrátil svoj hnev práve na strážnikov a začal na nich hádzať pyrotechniku. 

Napriek zákazu zapaľovania pyrotechniky v okolí kostolov museli zasahovať hasiči po tom, čo bola pyrotechnika nasmerovaná na kostol St Reinolds, najstarší nemecký kostol, a jeho strecha začala horieť.

Ruhr Nachrichten taktiež oznámil, že "skupina Sýrčanov spievala na oslavu prímeria v Sýrii." Avšak video umiestnené na sociálnu sieť Twitter jedným z reportérov spojené s poznámkou "Sýrčania oslavujú mier vo svojej krajine", zobrazovalo skupinu mužov skandujúcu "Allahu Akhbar" okolo vlajky al-Káidy a spolupracovníkov Islamského štátu - "Slobodnej sýrskej armády" (vysvetlenie: príslušníci tejto tzv. SSA prechádzajú často na stranu Islamského štátu alebo sa s nimi delia o dodávanú výzbroj - pozn. editora)

V Nemecku bol minulý mesiac rozruch ohľadom situácie, kedy bol kostol St Reinolds obsadený identiaristami (identitaristické hnutie - nová európska pravica zameraná na zachovanie etnickej a kultúrnej identity. Opak multikulturalizmu. Pozn. editora) na protest proti islamizácii Nemecka. Demonštrácia bola dortmundským pastorom Friedrichom Stillerom odsúdená ako "jasná provokácia neonacistami".

Dortmundský 'Špeciálny komisár pre toleranciu a demokraciu' vyžadoval, aby bolo viac peňazí daňových poplatníkov vložených do "Návratu", "deradikalizačného programu miestnych neonacistov" v dôsledku protestu. "Peniaze, ktoré mesto poskytuje - 50 000 eur - už nie sú postačujúce," povedal Hartmut Anders-Hoepgen.