Občianska iniciatíva EÚ za ochranu rodiny sa možno dostane do spoločného práva

1,225
Kultúra života

Už osem štátov Európskej únie zakotvilo tradičnú rodinu do svojej ústavy – teraz má z toho EÚ urobiť spoločné právo

Veľká časť nových národných zákonov sa dnes robí v Bruseli. Právo EÚ sa musí potom prevziať do národného práva. Stále viac štátov sa proti tomu bráni zvlášť v prípadoch, kde sa toto právo týka tradičných hodnôt. Tu ide predovšetkým o tzv. antidiskriminačné zákony, ktoré chcú zadnými dvierkami zaviesť homosexuálne „manželstvo“ či otvárať dvere gender ideológii.

Európska občianska iniciatíva „Ocko, mama a deti“ (Mum, Dad & Kids) žiada zakotvenie manželstva ako zväzku jedného muža a jednej ženy do spoločného práva EÚ, pretože iba táto forma manželstva sa vo všetkých členských štátoch ako taká uznáva. Súčasne sa má rodina definovať ako základ manželstva a pôvodu. Týmto spôsobom sa má inštitúciám EÚ zabrániť členským štátom cez zadné dvierka (napríklad odvolaním sa na zásadu slobody osobnosti) nanútiť uznanie „nových foriem manželstva a rodiny“.

„Mum, Dad & Kids“ teraz začína oficiálne zbierať podporné vyhlásenia a iniciatívu možno podpisovať do 3. apríla 2017.

V minulosti nátlakové skupiny v Európskom parlamente a v Rade Európy stále znova žiadali celoeurópske zavedenie homosexuálneho „manželstva“ či práva homosexuálov na adopciu detí. Tieto požiadavky verejne podporil o. i. aj podpredseda Európskej komisie, Holanďan Frans Timmermans.

Súčasne však na úrovni jednotlivých štátov stále viac narastá odpor proti tomuto druhu z Bruselu vychádzajúceho nanucovania cudzieho kultúrneho určenia štátom. Už 16 štátov Rady Európy (medzi nimi 8 členských štátov EÚ) zakotvilo zväzok muža a ženy vo svojej ústave.

Cieľom iniciatívy je do konca roka 2016 zhromaždiť najmenej milión podpisov a tak vydať jasné znamenie európskeho obyvateľstva, čo sa týka manželstva a rodiny. To, že potom EÚ navrhnutý právny akt skutočne vynesie, je síce nepravdepodobné, no výrazný výsledok iniciatívy by bol jasným signálom inštitúciám EÚ, že spoločensko-politické experimenty ako homosexuálne „manželstvo“, adopcie detí homosexuálmi, legalizovanie náhradného materstva, gender-mainstreaming, či „sexuálna výchova rôznosti“ nie sú žiadúce.

Iniciatívu „Ocko, mama a deti“ možno podpísať na: www.mumdadandkids.eu

Okrem ďalších informácií na tejto stránke nájdeme aj formuláre na podporné vyhlásenia, ktoré možno vytlačiť a rozmnožiť a použiť na zbieranie podpisov na ulici, vo farnosti či medzi priateľmi. Stránka je aj v nemčine či iných jazykoch.