O migrantoch píšte politicky korektne, nabáda novinárov organizácia financovaná Georgeom Sorosom

681
Kultúra smrti

Talianska lobbistická skupina napojená na Georgea Sorosa nabáda novinárov vyňať z článkov akékoľvek pomenovania a odkazy na migrantov, ktoré by mohli spôsobiť negatívny pohľad, vrátane termínu „nelegálni imigranti“. Správu priniesol Breitbart.

Zoznam zakázaných termínov, ktoré by mali byť z reportáží vymazané či vynechané, zahrňuje výrazy zdôrazňujúce etnikum určitých skupín migrantov alebo ich nelegálny status. Výrazy ako napríklad „clandestini“ (nelegálni migranti), „zingari“ (cigáni), „nomadi“ (kočovníci), „extracomunitari“ (mimoeurópski) a mnohé iné im podobné, sú označené ako neprijateľné.

Lobby skupina taktiež zdôrazňuje, že by sa v novinách nemali zmieňovať pôvodné etniká páchateľov trestných činov, aby tak nevznikla spojitosť medzi nimi a migrantami.

Pojem „islamskí extrémisti“ má byť taktiež nahradený pomenovaním „extrémisti“, aby sa vyhlo predsudkom voči Moslimom.

Tento politicky korektný manuál ako písať a informovať o imigrácií pochádza od organizácie „Carta di Roma“, ktorá je financovaná Georgeom Sorosom skrz organizáciu Open Society Foundation.

Táto organizácia na svojej stránke uvádza, že bola založená v roku 2011 „s cieľom zaviesť novinársky kódex ako písať o imigrácii“.

 

Branislav Zaujec