Nový 4-D ultrazvuk na klinikách môže ZÁCHRANIŤ počaté DETI pred smrťou

1,549
Kultúra života

ORANGE COUNTY, Kalifornia, jún 2010 (LifeSiteNews.com) - Celkovo štyri farnosti Kolumbových rytierov v Kalifornii sa rozhodli pomôcť nenarodeným deťom, ktoré čelia potenciálnej hrozbe potratu. Charitatívnou činnosťou tieto združenia pomáhajú sprostredkovať novú technológiu 4-D ultrazvuku pre matky, ktoré ju potrebujú najviac.

 Tieto štyri farnosti vyzbierali viac než 100 tisíc dolárov na podporu lekárskych kliník Šanca pre život. Najvyšší úrad Rytierov v Connecticate spojil peniaze zozbierané jednotlivými farnosťami, aby zakúpili nové 4-D ultrazvukové prístroje pre dané kliniky.

 Šanca pre život využije tieto prístroje vo svojich piatich klinikách a v mobilných centrách na zlepšenie úrovne ich poradenstva. Obe spomínané organizácie tvrdia, že tehotné ženy zvažujúce potrat sú dvakrát viac náchylné zvoliť pre dieťa život, ak ich konzultácia s lekárom zahŕňa ultrazvukový snímok nenarodeného dieťaťa. Zatiaľ boli zadovážené a schválené dva prístroje a ďalšie dva sú na ceste. Momentálne sa Rytieri snažia vyzbierať dostatok financí na piaty prístroj.

 Hlava združenia Rytierov Carl A. Anderson verí, že tento projekt naozaj zachraňuje životy. Podľa Jenifer Borbaovej, riaditeľka kliniky Šanca pre život, bude vďaka veľkej štedrosti Rytierov centrum dobrovoľníkov schopné nadviazať kontakt medzi matkami a ich nenarodenými deťmi novým spôsobom. Prvý 4-D ultrazvuk doručili v lete do kliniky Long Beach.

 „Veľmi sme sa modlili k Pánovi, aby  nám pomohol nejakým spôsobom získať potrebné finančné prostriedky na vybavenie našich šiestich kliník touto novou generáciou ultrazvukov.  Naše modlitby boli vyslyšané, keď nám združenie Rytieri Kolumba veľkoryso darovali dostatočné množstvo peňazí na posunutie našej kliniky do ďalšej pokrokovej etapy“, dodáva Borbaová.

 Kliniky v posledných rokoch používali 2D ultrazvuky, ktoré boli schopné ukázať klientom bijúce srdcia nenarodených detí. S príchodom 4D, budú však môcť ukázať ženám obrázok ich dieťaťa v ich životnej podobe. Technologický pokrok 4D je taký dramatický, že tieto snímky ukazujú záhadnú podobnosť k dieťaťu po jeho narodení.

 Združenie Rytieri Kolumba spojilo fondy vyzbierané v lokálnych a štátnych združeniach  s príspevkom z Fondu kultúry života najvyššieho úradu, aby tak zakúpilo ultrazvukové vybavenie. Doteraz čerpalo zo spomínaných dotácií 25 tehotenských centier vrátane zdravotnej kliniky v Kalifornii Šanca pre život.

 Vďaka novej technológii ultrazvuku sa zvýšil počet žien, ktoré sa rozhodli pre život  dieťaťa radšej než pre potrat. A to zo 14% na 74%. Tvrdí to zakladateľka a riaditeľka kliniky Kathleen Eatonová.

 „Diagnostiky vedené ultrazvukom sú základným kameňom úspechu našej kliniky, odkedy dosiahla titul zdravotného strediska s plnou licenciou“, dodáva Eatonová.

 Klinika Šanca pre Život sa rozbiehala ako malé poradenské centrum pre tehotné ženy v roku 1981. Dnes má 6 zdravotných kliník s licenciou v jednotlivých komunitách, ktoré ročne slúžia tisícom mladých žien v Južnej Kalifornii. Poskytujú najmä pro-life medicínske služby, vzdelanie a podporu.