Nie som ‚rodič 1‘, som mama!: Vzbura Talianov proti sekularizmu a gender ideológii

6,209
Kultúra života

Je toho veľa, čo sa dá na Taliansku a Talianoch milovať. Dokážu síce pekne naštvať, no vo veľmi veľa veciach stoja nohami pevne na zemi a môžeme si byť istí, že odmietnu prijať mnohé z búrlivých šialeností dnešného sveta.

Spomínam si na jeden známy prípad spred niekoľkých rokov, kedy Európsky súd pre ľudské práva s vrcholnou aroganciou nariadil talianskej vláde, aby odstránila kríže z každej školy a verejného úradu v krajine. Len preto, že to niekomu vadilo a sťažoval sa, bola celá krajina nútená zaradiť sa do zástupu radikálneho sekularizmu.

Taliani však jeden po druhom reagovali opačným spôsobomstarostovia a mestskí radcovia vydali nariadenie, že každá trieda alebo verejný úrad, ktorý do konca týždňa nevyvesí kríž na viditeľné miesto, bude čeliť vysokým pokutám. V jednom malom meste sa starosta a úradník komunistickej strany spojili s miestnym farským kostolom, aby znovu slávnostne umiestnili veľký kríž do stredu hlavného námestia mesta.

A podobné reakcie sa objavujú aj teraz. Taliani, či už vo veľkom alebo malom štýle, dávajú jasne najavo, že nech už sú niektorí z nečestných politikov v ich vláde akokoľvek dychtiví po tom, aby sa podlizovali novému duchu doby poznačenou gender ideológiou, samotní obyvatelia Talianska to nedopustia.

Katolícke noviny Tempi.com prednedávnom uverejnili rýchlo sa šíriacu fotku úplne typického činu verejného odporu Talianov. Istá žena z Milána urobila malú úpravu vo formulári, ktorý musela vyplniť do školy svojich detí:

Jej meno je Barbara Bianchiová a dnešné noviny hovoria, že táto žena neverila, že jej gesto podporí veľa ľudí. 48-ročná matka dvojičiek zavesila na Facebook fotku, ktorá obletela web.  ‚Som matka, nie „rodič jeden“, chápete [pán starosta Milána Guiliano] Pisapia?‘ napísala táto žena vedľa svojho podpisu v prihláške svojich detí do školy.

„Preškrtla slovo ‚rodič 1‘ a nahradila ho slovom ‚mama‘. Fotka zozbierala mnoho ‚lajkov‘ a zdieľaní.

LifeSiteNews by týmto chceli prejaviť uznanie pani Bianchiovej a všetkým Talianom, ktorí čoraz viac odmietajú kráčať s dnešným ideologickým prúdom.

Nech žije Taliansko!