Nemecký politik ukázal svetu ako vyhrať v diskusii so sexuálnymi a genderovými extrémistami

4,125
Kultúra života

Ako sa ukázalo, ideológiu gender nemožno poraziť len filozoficko-vedeckými argumentmi. Ďalšou zbraňou, a možno ešte účinnejšou, je irónia.

Práve tú využil v nemeckom federálnom štáte Brandenbursko poslanec, ktorý reagoval na návrh zákona Zelených, ktorí chceli zaviesť viacero rodov a sexuálnych identít v oficiálnych dokumentoch, aby sa dotknutí občania cítili “lepšie” a mali pocit rešpektu v štátnych inštitúciách. Poslanec Steffen Königer zo strany Alternative für Deutschland (Alternatíva pre Nemecko, AfD) veľmi vtipným spôsobom zosmiešnil gender ideológov, ktorí v krajine už narobili dosť škôd a nenásilne poukázal na absurdnosť ich požiadaviek.

Na návrh zákona Königer totiž reagoval rečou, ktorá bola iná ako ostatné. Najprv, ako je zvykom, pozdravil predsedu parlamentu a iných poslancov (dámy a pánov) a následne do pozdravu zahrnul všetky možné deklinácie na základe rôznych typov “rodu” človeka. Tieto “identity” vymenuvával trpezlivo jednu po druhej, a tak len jeho úvodný pozdrav trval dve minúty. Celkovo vymenoval 60 typov predpokladaných sexuálnych identít, vrátane tradičných homosexálov, lesieb, transexuálov, až prešiel na pansexuálov, pangender, hermafroditov, bi-gender, a-gender, tretie pohlavia, atď.

Keď už sa zdalo, že pozdrav nemá konca-kraja, ozval sa predseda parlamentu, ktorý ho chcel prerušiť a vyzvať k tomu, aby prešiel k merítu veci – teda k obsahu reakcie na návrh zákona Zelených. Na to však Königer reagoval, že ešte neskončil, a pokračoval v pozdrave a “titulovaní” ďalších gender-identít. Keď ich už vymenoval všetky, reč ukončil slovami, že jeho strana návrh Zelených zamieta, čo trvalo už len asi 5 sekúnd.

Königer neskôr povedal, že pri vymenovaní všetkých možných gender úchylok si pomohol facebookom, ktorý ich uvádza až 60.