Nemeckí kresťania skrývajú biblie zo strachu z moslimov

1,814
Matej Trančo
Kultúra smrti

Kresťanskí utečenci z Blízkeho Východu žijúci v utečeneckom tábore spolu s moslimami musia skrývať svoje biblie aby sa vyhli protikresťanským útokom zo strany moslimských utečencov, podľa členky Spolkového snemu (Bundestag - Nemecký národný parlament) Eriky Steinbach a pastorky s iránskymi koreňmi a zároveň členky Kresťanskej demokratickej únie Mahiny Mousapour.

Na pondelkovej tlačovej konferencii slečna Mousapour, ktorá konvertovala na kresťanstvo pred 25 rokmi, kritizovala nemeckú vládu za to, že islamu vzdáva "príliš veľa rešpektu", a že podľa islamu kresťania žijúci v migrantských domčekoch boli označení za "nečistých ako psy" a že si "zaslúžia smrť" za odmietanie islamu.

"Hračky kresťanských detí sú ničené, kresťanskí žiadatelia o azyl nie len že musia po sebe umyť riady, ale musia vyumývať dokonca celú kuchyňu lebo inak by bola 'nečistá'," povedala. "Množstvo moslimských žiadateľov o azyl nazýva kresťanov nečistými. Bohoslužby sa konajú v tajnosti, biblie a kríže musia byť skryté." 

Mousapour taktiež tvrdí, že bola na ulici ohrozená pod ostrím noža jedným moslimským mužom preto, že je kresťankou. Použila tento príklad na zdôraznenie faktu, že dokonca aj konvertiti, ktorí nežijú spoločne s týmito moslimami v migrantských domčekoch, priťahujú ich hnev.

Steinbachová, ktorá je známa tým, že oponuje Merkelovej politike otvorených hraníc zaoberajúcej sa imigráciou, volá po deportácii všetkých moslimov, ktorí zaútočia alebo urazia kresťanských migrantov na základe ich náboženstva.

V reakcii na Merkelovej imigračnú politiku Steinbachová taktiež volá po zriaďovaní utečeneckých táborov mimo hraníc Nemecka, hovoriac že migranti môžu "zostať pokým sa neskončí vojna, potom pôjdu domov".

Počas Ramadánu, islamského mesiaca pôstu, prispôsobili migrantské tábory v Nemecku svoje stravovanie špeciálne pre moslimské stravovacie plány, zatiaľ čo kresťania žijúci v týchto táboroch dostali len zvyšky. Steinbachová volá po zmene tohto systému a po tom, že migračné strediská majú podávať "raňajky, obed a večeru ako zvyčajne".