Namíbijské rodiny ohrozuje agenda namierená proti životu

1,576
Kultúra smrti

Keď človek cestuje z Windhoeku, hlavného mesta Namíbie, 700 km severne do mesta Rundu, všimne si krajinu s obrovskými lánmi neobývanej pôdy. Namíbia naozaj patrí medzi národy s najnižšou hustotou obyvateľstva - len 2,5 osoby na kilometer štvorcový. Namiesto miest a predmestí človek vidí v tejto krajine väčšinou kaktusy, ktoré sú charakteristické pre púštnu krajinu.

Realitou tohto južanského pobrežného afrického národa však je to, že napriek takejto hustote obyvateľstva (ktorá tvorí asi stotinu populácie Spojeného kráľovstva), medzinárodné mimovládné organizácie uvádzajú ako prioritu populačnú kontrolu, ktorá priamo ohrozuje život a rodinné hodnoty namíbijskej kultúry. Neúnavne sa pretláča antikoncepcia a vytvára sa veľký medzinárodný tlak na legalizáciu interupcie, ktorá sa už aj tak v tomto pro-life národe vykonáva nelegálne.

Nedávno, počas nášho druhého misíjneho výletu do Namíbie, sme boli šokovaní, keď sme zistili, že sa tu v súčasnosti mohutne presadzuje radikálna gender ideológia. Na vládu sa vyvíja tlak, aby zmenila svoje zákony a aby si osvojila alternatívne životné štýly. Kňazi, s ktorými sme sa stretli vo Windhoeku, rozprávali o príbehoch ľudí, ktorí opúšťajú krajinu, aby podstúpili operáciu na zmenu pohlavia – čo je prax, ktorá sa začína prudko šíriť - ale ktorí sa nemôžu so svojou novou identitou vrátiť naspäť do krajiny. Magdalena Venduraová, delegátka namíbíjskeho ministerstva zdravotníctva a sociálnych služieb v Runde, počas našej návštevy uznala, že miera nákazy HIV stále patrí medzi najvyššie na svete: vyskytuje sa u viac než trinástich percent dospelých, pričom najviac sú postihnutí ľudia medzi 15. - 45. rokom života. Sexuálna výchova, ktorá sa učí v Namíbii, propaguje práve skutok, prostredníctvom ktorých sa AIDS šíri: predmanželský sex. Popri tom zároveň podporujú len čiastočnú ochranu prostredníctvom kondómov.

Moju nedávnu trojdňovú výcvikovú pro-life misiu do Namíbie zorganizoval otec Michael Muronga, ktorý je katolíckym farárom v kostole v Sambyu ako aj zástupcom HLI v diecéze Rundu, spolu s Madgalenou Venduraovou, koordinátorkou hnutia katolíckych žien v diecéze Rundu. Táto misia nadväzovala na školenie HLI vo februári, počas ktorej sme ja a prezident HLI, otec Shenan Boquet, položil základy budúceho úsilia. Počas našich diskusiách so zasvätenými osobami sme im museli pripomenúť učenie Katolíckej cirkvi o homosexualite, ktorá odsudzuje skutok a nie človeka, a ktorá víta kajúceho hriešnika, nech by sa vrátil kedykoľvek. Mnoho progresívnych členov našej Cirkvi nevidí vnútorné zlo homosexuálnych skutkov, pričom na ospravedlnenie používava argument tolerancie: Nie sú ľudskými bytosťami stvorenými na Boží obraz?“ Hriech vždy zostane hriechom a prijatie takých neúprimných a neúplných argumentov predstavuje vážnu hrozbu pre prežitie cirkevného spoločenstva a dokonca i celej populácie Namíbie, kde sa HIV/AIDS šíri s rýchlosťou pandémie.

Nádherný spev a tanec, ktorý často sprevádza naše vzdelávacie akcie v rôznych oblastiach, dokonale dopĺňajú workshopy HLI, v ktorých sa zameriavame na posvätnosť a dôstojnosť celého ľudského života. To, že každý človek je v okamihu počatia stvorený na Boží obraz, je radostnou pravdou. Byť plodným, množiť sa a naplniť zem, je nádherným Božím plánom pre ľudské plodeniem a zároveň povinnosťou človeka. Keď opúšťame Božie prikázania a Boží plán, padáme do hriechu, a teda do smrti.

Diabol, ten starý klamár a vrah, je hlavným architektom padlej prirodzenosti človeka. Stále používa svoje klamné spôsoby, aké použil na Adama a Evu. Ľudstvo zvádza k tomu, aby prijalo kultúru smrti a program populačnej kontroly, ktorý presadzuje falošnú reprodukčnú zdravotnú starostlivosť, súčasťou ktorej je antikoncepcia, sterilizácie, potraty a radikálna rodová identita.

Antikoncepčná mentalita predpokladá, že ženy potrebujú „antikoncepciu“, pretože tehotenstvo je choroba. Najmä v chudobných národoch jej obhajcovia presviedčajú ženy, že plánovanie rodiny je nevyhnutné a nútia ich, aby používali nejakú formu antikoncepcie, ktorá tieto ženy-obete vystavuje škodlivým vedľajším účinkom, ktoré si samy ani neuvedomujú. Prirodzené plánovanie rodičovstva, ktoré sa používa obozretne a so zásadou otvorenosti voči životu, je tou najlepšou voľbou, pretože táto metóda je v súlade s prirodzenosťou človeka, učením Katolíckej cirkvi a Božím plánom s ľudskou plodnosťou. Bohužiaľ, v mnohých národoch sa za ľudské právo považuje zabíjanie najslabších členov našej spoločnosti - nenarodených detí, chorých, postihnutých a starších. Zatiaľ čo nenarodené deti sú zabité prostredníctvom potratu, zvyšok je zabitý prostredníctvom „milosrdného zabitia“ alebo samovraždy, pri ktorej asistuje lekár. Namiesto toho, aby pokroky vo vede smerovali k ochrane života a blahobytu ľudstva, smerujú skôr k zničeniu ľudstva.

Je smutné, že západný vplyv má dosah aj na namíbijskú kultúru. Rozhlasové a televízne programy sú sponzorované lobistickými skupinami, ktoré presadzujú populačnú kontrolu a potraty. V poslednej dobe sa vysielanie správ zameriava na to, aby zmenil vnímanie africkej mládeže. Na pozadí týchto správ sú ľudia ovplyvňovaní tak, aby prijímali pro-potratovú ideológiu zameranú proti životu, antikoncepciu a radikálnu sexuálnu feministickú ideológiu vo veciach manželstva, materstva a rodiny.

HLI čelí vážnym výzvam kultúry zaplavenej zlými agendami, no v spolupráci s našimi partnermi sme vyhrali mnoho víťazstiev. Naši spolupracovníci vedia, čo si ľudia skutočne cenia a čo v skutočnosti chcú pre svoje rodiny. A tieto víťazstvá sa udiali len z Božej milosti. Našťastie, Afričania stále považujú ľudský život za prvoradý. HLI bude aj naďalej šíriť programy, ktoré podporujú život a rodinu. Pobočky HLI v anglofónnej Afrike robia z HLI jedinú organizáciu s dôveryhodnosťou, ktorá posilňuje či transformuje kultúru v prospech života a rodiny. Chce tak udržať to, že v otázkach života a rodiny je Afrika majákom nádeje pre svet.

Viva Afrika!