Mysleli ste si, že svetoví lídri šli v Paríži na čele davu?

1,792
Kultúra smrti

Po tragédii v Paríži keď útočníci vystrieľali redakciu časopisu Charlie Hedbo a po následných udalostiach sa vo Francúzsku dvihla vlna oprávneného hnevu.

Ľudia vyšli do ulíc Paríža, ale aj iných francúzskych miest, aby si uctili 17 obetí teroristických útokov. Najväčšia demonštrácia bola samozrejme v hlavnom meste. Média udávajú až milión účastníkov pochodu.

V čele davu šli lídri mnohých štátov. Pochodu sa zúčastňujú aj európski lídri, vrátane britského premiéra Davida Camerona, talianskeho premiéra Mattea Renziho, nemeckej kancelárky Angely Merkelovej. Očakáva sa na nej aj ruský šéf diplomacie Sergej Lavrov, prezident Európskej únie Donald Tusk, predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker, predseda europarlamentu Martin Schulz, šéfka európskej diplomacie Federica Mogheriniová i generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, a ďalší, informoval TASR.

Fikcia versus realita

Aká bola skutočnosť? Svetoví lídri sa zoradili do šíku na úplne inej ulici ako pochodovali ľudia. Ulica bola uzavretá. Bola na nej iba ochranka a politici, ktorí sa zoradili do davu bojujúc medzi sebou o pozície v prvom rade, aby ich bolo vidieť na kamerách. Následne sa prešli po prázdnej ulici, novinári si urobili fotky a natočili videozáznamy a politici nastúpili do svojich limuzín a odišli.

Zábery sa točili iba vo výške očí. Prečo? Lebo keby sa urobili z vyššia, mohli by odhaliť toto:

Čo si o bežných ľuďoch myslia svetoví lídri, keď si dovolia takúto lož? Iste všetkých ľudí považujú za hlupákov, inak by si nedovolili takéto správanie.

Čo je však ešte zarážajúcejšie, je úloha médii. Bez kolaborácie médií by nemohlo k niečomu takému dôjsť. Je preto legitímne sa pýtať: Toto je úlohou médií a tlačových agentúr? Takto klamať a zavádzať? Majú takéto média ešte právo na existenciu?

Aj my, na našom portáli, sme na základe informácií, fotografií a ďalších materiálov z tlačových agentúr a svetových médii informovali našich čitateľov v jednom článku o tejto udalosti nepravdivo, zo ča sa čitateľom v mene redakcie ospravedlňujeme.