Mnohoženstvo v Taliansku? Moslimovia sa snažia vydobyť nové práva po vzore homosexuálov

1,127
Kultúra smrti

Taliansko nedávno schválilo registrované partnerstvá pre homosexuálov. Tento zákon bol prijatý parlamentom 11.mája, a o deväť dní neskôr ho podpísal prezident Mattarella. Státisíce občanov to ešte nedokázalo ”predýchať”, a už sa chystá ďalší šok.

Talianska moslimská organizácia si chce taktiež vydobyť svoje práva. Podla nej by mal Rím presadiť právo na mnohoženstvo.

Hamza Piccardo argumentuje, prečo by táto požiadavka mala byť akceptovaná. Piccardo tvrdí, že moslimovia nesúhlasili s homosexuálnymi partnerstvami, no aj napriek tomu boli uznané občianskym právom. Tak teraz sú na rade Taliani, aby akceptovali mnohoženstvo (polygamiu).

Zakladateľ talianskej Únie islamských komunít a organizácií (UCOII), Piccardo ešte podotkol, že schválenie polygamie by mohlo pomôcť  celej krajine, a to tak, že by sa rodilo viac detí (moslimských).

Čo je vlastne UCOII ?

Je to najväčšia talianska moslimská organizácia. V Taliansku ani vo svete nie je veľmi obľúbená kvôli jej údajným väzbám na na radikálne islamistické Moslimské bratstvo.

K tomuto návrhu sa vyjadrila aj podpredsedníčka vládnucej Demokratickej strany Debora Serracchianiová. Tá je zásadne proti mnohoženstvu.

Vyhlásila: ”Stáročia boja za ženské práva nemôžu byť jednoducho odhodené bokom,” a následne dodala, že „polygamia nemá nič spoločné s občianskymi právami“.