Množstvo moslimov z Blízkeho východu sa obracia na Krista; Cirkvi očakávajú "milióny" konvertujúcich

2,590
Matej Trančo
Kultúra života

Tisícky moslimov sa obracajú na Ježiša Krista a na to, čo vnímajú ako "náboženstvo slobody" uprostred prebiehajúceho krviprelievania na Blízkom východe, oznamujú správy. Niektoré cirkvi dúfajú, že milióny ľudí prijmú Krista uprostred tohoto "duchovného hladu", ktorý sa formuje v dôsledku prenasledovania.

Voice Of the Martyrs Canada (ďalej ako VOMC), organizácia ktorá podporuje kresťanské rádiové vysielanie v regióne, povedala pre BosNewsLife, že napriek masovému exodu kresťanov z Iraku a Sýrie z dôvodu terorizmu, prenasledovania a vojny, sa množstvo moslimov rozhodlo podporiť kresťanstvo.

"Tisícky a tisícky prichádzajú ku Kristovi," odhalili VOMC. "Sme v pravidelnom kontakte s našimi FM stanicami v Iraku a zhovárali sme sa s množstvom ľudí, ktorí majú na Blízkom východe rodiny."

"Niektorí z našich vysielateľov z Blízkeho východu sa s nami podelili o svedectvo (o množstve ľudí obracajúcich sa na Krista), ktoré počúvajú priamo od poslucháčov pri návšteve tohto regiónu..."

V Iráne sú kresťanské kostoly pravidelne vytipované a zatvárané národnou islamistickou vládou. Napriek takejto perzekúcii odhalila misijná skupina Elam Ministries fakt, že počty kresťanov tu rastú a súčasné odhady naznačujú, že sa v Iráne nachádza 360 000 veriacich - oproti 500 z roku 1979.

"Cirkevní vodcovia veria, že sa k cirkvi (autor nemyslí Katolícku cirkev, ale pravdepodobne hociktorú z protestanstských, vrátane Katolíckej - editor) môžu pripojiť milióny v nasledujúcich pár rokoch - až tak silný je duchovný hlad, ktorý tu existuje a nespokojnosť s islamistickým režimom," tvrdia Elam Ministries.

"Ak zostaneme verní nášmu volaniu, sme presvedčení, že existuje možnosť uvidieť transformáciu tohto národa ešte počas nášho života. A pretože Irán je strategickou bránou, rastúca cirkev v Iráne bude mať dopad na moslimské národy po celom islamskom svete."

Moslimskí utečenci v Európe tiež údajne začali masovo konvertovať na novú vieru. Článok z júna 2016 v periodiku The Guardian hovoril o neoficiálnych údajoch rastúcej návštevnosti kresťanských cirkví moslimami v Európe. 

Kostol Najsvätejšej Trojice v berlínskej štvrti Steglitz napríklad zaznamenáva nárast svojej kongregácie zo 150 na 700 členov z dôvodu nových moslimských konvertitov, zatiaľ čo rakúska Katolícka cirkev zaznamenala nárast žiadostí o krst v dospelosti o takmer 70% počas prvých troch mesiacov roku 2016.

"Zistil som, že história islamu je úplne odlišná oproti tomu, čo sme boli učení v škole. Pomyslel som si, že to bolo možno náboženstvo, ktoré vzniklo na násilí," povedal 32 ročný iránsky konvertita Johannes.

"Náboženstvo, ktoré vzniklo na násilí, nemôže ľudí viesť k slobode a láske. Ježiš Kristus povedal: 'tí, ktorí mečom bojujú, mečom zomrú.' Toto naozaj zmenilo môj názor," dodal.

Viacero cirkví v Nemecku hlása tento rastúci fenomén v decembri 2016, zatiaľ čo The Independent poznamenáva, že moslimovia, predovšetkým Iránci, vidia kresťanstvo ako novú šancu na slobodu.

"Mnoho z nich prichádza do Nemecka mysliac si, 'Tu si môžem vybrať svoje náboženstvo a chcem si vybrať náboženstvo slobody'," povedal Matthias Linke, kňaz z evanjelickej cirkvi v Berlíne.

"Pre mnoho Iráncov ktorých som pokrstil je kresťanstvo náboženstvom slobody."

 


Nájdi nás na FB: ZA KRESTANSKE SLOVENSKO. Čo si myslíte o téme? Napíšte nám do FB komentov.