Mníška ZATKNUTÁ, lebo presviedčala o voľbe života na POTRATOVEJ klinike v Toronte

1,264
Kultúra smrti

TORONTO - Mary Wagner z Vancouvru, kanadskej provincie Britská Kolumbia, sa posledné štyri roky formovala v katolíckom ženskom kláštore vo Francúzsku. Napokon pocítila odísť, ako sama podotkla, širiť Ježišovu lásku medzi tých, čo sa zaoberajú potratmi. - toto povolanie ju napokon stálo pobyt vo väzení v Toronte.

V pondelok - 29. marca počas Veľkonočného týždňa vstúpila Mary do spolku „Starostlivosť o ženy“ , ktoré podstúpili potrat. Mala možnosť rozprávať sa s pár trúchliacimi otcami, ktorých partnerky prekonali potrat. Oboznámila ich s projektom Rachael, podporným systémom pre rodičov v podobnej situácii. Rovnako viedla rozhovory aj s nastávajúcimi mamičkami, ktoré sa zdali byť už rozhodnuté skutok podstúpiť. „Tá temnota tam bola hmatateľná“, poznamenala Mary. Po 45 minutách prišla polícia a zo zariadenia ju eskortovala preč.

V utorok - 30. marca Mary opäť prišla, aby hlásala voľbu života, tentokrát však do „Voľby zdravia“ interrupčnej kliniky, kde sa rozprávala priamo s majiteľom zariadenia, výborom žien, pracovníkmi. Opäť ju odviedli policajti zhruba do 45minút. Mary povedala, že jej zatknutie nebolo problémové a strážnici jej dovolili stretnúť sa s kňazom v miestnej farnosti, Otcom O´Hara z Wisconsinu, aby jej dal zvláštne požehnanie predtým, než ju odvedú. Následne ju policajné auto odviezlo do 11.-tej divízie policajnej stanice v Toronte, kde ju zavreli do väzenia. „Nepustili ju von, keďže nesúhlasila s podmienkami jej prepustenia - zaviazať sa, že nebude navštevovať interrupčné kliniky.

V stredu – 31.marca absolvovala Mary vypočúvanie s určením dátumu súdneho procesu. Jej prvý súd bol stanovený na dátum 15. apríl. Mary je teraz zadržiavaná ako pro-life väzenkyňa svedomia vo Vanier zadržiavacom centre pre ženy. Je to rovnaké miesto, v ktorom bola zadržiavaná kanadská hrdinka Linda Gibbons vo veľmi podobnej záležitosti.

Čitatelia môžu povzbudzovať a podporovať Mary Wagner, podobne ako je tomu aj v prípade Lindy Gibbons, prostredníctvom listov na adresu:

Vanier Centre for Women
665 Martin St.
Milton Ontario
L9T 5E6