Migranti vypálili halu: "Nie je tu dosť nutely a gumených medvedíkov!"

992
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Pozn. šéfredaktora: Nie sme FAKE NEWS! Sme LIFE NEWS. Prinášame správy, ktoré inde úmyselne uverejňované nie sú. Zdroj je z novembra 2016.

Migranti počas ramadánu vypálili konferenčnú halu z dôvodu nedostatku čokolády a gumených medvedíkov. Pri požiari sa zranilo 26 ľudí a na majetku bola spôsobená škoda 10 miliónov eur.

Dvaja muži boli obvinení zo založenia požiaru v hale, ktorá slúžila ako azylové centrum. Pri tomto útoku bolo z Düsseldorfu možné vidieť až 100 metrov vysoký stĺp dymu.

"Bolo to vyvolané sporom o jedlo počas ramadánu," povedal hovorca štátneho súdu o tomto trestnom čine, pri ktorom sa zranilo 26 ľudí. Hala, ktorá bola predtým využívaná pri organizácii konferencií a výstav, totálne vyhorela, čo predstavuje škodu vo výške 10 miliónov eur.

Pracovníci nemeckého Červeného kríža informovali, že podpaľačský útok zo 7. júna bol výsledkom zvýšeného napätia počas islamského mesiaca pôstu, v ktorom moslimovia počas dňa nejedia.

Bežná obedňajšia strava bola počas ramadánu na zdesenie ne-moslimov v azylovom centre zrušená, teplé jedlo bolo podávané iba skoro ráno a neskoro večer. Pre migrantov, ktorí nedržali pôst, bola v priebehu dňa k dispozícii ponuka studených jedál.

Olaf Lehne, oblastný vedúci nemeckého Červeného kríža, odhalil, že migranti založili požiar v hneve, že čokoládová nátierka a cukrovinky boli k dispozícii v bufete len počas denných hodín. "Nie je tu dosť nutely, gumených medvedíkov a čokolády," kričali.  

Stefan Gross, vedúci kuchyne nemeckého Červeného kríža, povedal: "Väčšina [migrantov] bola spokojných. Vždy sa nájde pár takých, ktorí sa sťažujú."

Dvaja muži, ktorí sú momentálne obvinení štátnym prokurátorom, sú Alžírčan Adel D., obvinený z činov rozsiahleho podpaľačstva a nebezpečného ublíženia na zdraví, a Maročan Mohammed B., ktorý sa na oboch činoch podieľal ako komplic a navádzal ostatných migrantov na založenie požiaru.

Mesačný prieskum verejných postojov ku kľúčovým otázkam, minulý týždeň ukázal, že Nemecko predstihlo Britániu a stalo sa krajinou s najväčšími obavami pri téme imigrácie. Je to významný posun pre krajinu, ktorá bola dlhodobo hrdá na svoju otvorenosť voči migrantom.