Merkelová s Obamom sa zhodli: Internet je rozvratná sila. Je potrebné ho cenzúrovať

721
Kultúra smrti

Vo svojom prejave na spoločnej tlačovej konferencii sodchádzajúcim americkým prezidentom BarackomObamom predniesla Nemecká kancelárka Angela Merkelovádesivé slová o potrebe vlády kontrolovať internet, ktorý označila za rozvratnú silu. Barack Obama s jej víziou internetovej cenzúry súhlasil.

Angela Merkelová, ktorá už oznámila svoju opätovnú kandidatúru na post kancelárky v budúcoročných voľbách, na spoločnej konferencii s Obamom povedala, že je potrebné bojovať proti populizmu extrémnej pravice všetkými možnými prostriedkami. Podľa Merkelovej táto vlna neprichádza len z USA, kde bol zvolený Donald Trump za prezidenta, ale s podobnými problémami sa potýka aj Európa. Informoval o tom portál Breitbart.

“Pozrite sa napríklad na Európsky parlament. Aj tam je veľa ľudí, ktorí hľadajú prehnane zjednodušené riešenia, čo sú veľmi zlé politiky. Máme ich aj v Európe, máme ich aj v Nemecku,” povedala Merkelová.

Ako ďalej podotkla, internet bude nutné podrobiť obmedzujúcim cenzuračným zákonom, ktoré zaviedli už mnohé európske krajiny, aby tak odvrátili zničujúce dopady. Povedala:

“Digitalizácia je rozvratná technologická sila, ktorá vyvoláva hlboko prenikavé zmeny a transformuje spoločnosť. Pozrime sa na históriu, keď bol vynájdený tlačiarenský stroj, aké to malo dôsledky. Alebo industrializácie, aké to malo dôsledky. Veľmi často to viedlo v jednotlivých spoločnostiach k transformačným procesom, a chvíľu to trvalo, než sa spoločnosť naučila nachádzať také politiky, ktorými nastolili nad tým správu a usmerňovali to. A aj my teraz žijeme v období hlbokej transformácie.”

Kancelárka tiež kritizovala “populistov” v Nemecku a ľudí odmietajúcich prílev imigrantov, ktorí vraj “uniesli nemeckého ducha slobody.”

Slová nemeckej kancelárky istotne potešia mainstreamové médiá, ktoré šíria svoju propagandu vyhovujúcu establishmentu a svetovým elitám. Merkelová sa tak zrejme snaží zabrániť v Nemecku, ale aj v celej Európe podobnému scenáru, ako boli voľby amerického prezidenta a to cenzúrovaním internetu, ktorý je jediný prostriedok obyčajných ľudí dozvedieť sa iné informácie, než im predkladajú propagandistické mainstreamové médiá.