Litovskí intelektuáli porovnávajú gay pride s taktikou Sovietov a nacistov

876
Kultúra života

Spoločenstvo litovských náboženských a intelektuálnych lídrov vrátane hrdinov protikomunistického odboja dôrazne vyhlásili, že odsudzujú podujatie Baltic Pride Parade 2016, ako útok na ľudskú prirodzenosť a verejné dobro. Táto udalosť podľa nich pokračuje v stopách Sovietskeho zväzu, ktorý útočil na tradičnú rodinu.

Audrius Makauskas, hovorca hnutia Vilnius Forum, povedal pre LifeSiteNews, že litovskí intelektuáli neschovajú hlavu do piesku pred vyhrážkami homosexuálov, ako sa to udialo na západe.

„Sme krajina, ktorá zakúsila a stále si pamätá experiment Sovietov. Odmietli sme pravidlá novej komunistickej morálky. Snažili sa ich zaviesť tí, ktorí tvrdili, že nás vedú k svetlej budúcnosti. Čím brutálnejšie boli ich tzv. pokrokové pravidlá, ktoré nám vnucovali, tým horlivejšie sme sa proti nim stavali. Takto to musí byť aj teraz,“ vyhlásil Makauskas.

Hnutie prehlasuje, že LGBT kampaň prekračuje rovnaké práva ich členov a je „pokračovaním neúspešných pokusov totalitných režimov 20. storočia, teda sovietskeho komunizmu a nemeckého národného socializmu, vytvoriť nového človeka budúcnosti ... a novú spoločnosť.“ Tento projekt, ktorý „v súčasnosti prebieha v západných krajinách“ ide „proti zdravému rozumu a vedeckým poznatkom.“

Homosexualita je v Litve zjavne ťažkým biznisom. Keďsa v roku 2010 začal konať pochod Baltic Pride, hostiteľské mesto sa na súdny príkaz muselo doň zapojiť. Polícia použila slzný plyn, aby potlačila populárny odpor vyjadrený prostredníctvom ďalších pochodov a tak zasiahla aj ľudí, ktorí propagovali tohtoročné podujatie videami. Na druhej strane považovala za správne, zaplniť obrazovku podujatia heterosexuálnym párom s dieťaťom.

Vo videu zaznieva: „Je nás veľa a čísla sa rátajú,“ no na túto kampaň, financovanú prostredníctvom jej účastníkov, sa vyzbieralo iba 3 393 dolárov, čo je o 23% menej, ako sa očakávalo. Podľa informácií z tlače sa pochodu zúčastnilo 2 000 ľudí.

Najhoršie však je, že s hnutím LGBT nesúhlasí mnoho litovských vzdelancov patriacich do Vilnius Forum, ktorí si pravdepodobne viac vážia kresťanské a duchovné tradície než ich západní partneri, pretože si ich pod útlakom krutého národného socializmu a komunizmu museli brániť v priebehu celého 20. storočia. Makauskas povedal, že arcibiskup Sigitas Tamkevičius a biskup Jonas Kauneckas sú kresťanskými vodcami, ktorí viedli odboj a zároveň podpísali vyhlásenie proti tomuto podujatiu. (Arcibiskup publikoval tajné noviny o sovietskom útlaku až kým ho ho nechytili a neposlali do gulagu.)

Zatiaľ čo lobistická skupina homosexuálov obviňuje jej konzervatívnych odporcov z obnovovania údajného potlačovania sexuality Sovietskym zväzom, Vilnius Forum vo svojom vyhlásení dáva tento historický údaj na správnu mieru poukazujúc, že „gender ideológia vznikla priamo z marxistického komunizmu v 19. storočí., ktorý si stanovil za cieľ zničiť základy starej spoločnosti a koncepciu rodiny.“

Lídri konzervatívcov s podporou západných vlád taktiež obvinili hnutie LGBT z využívania „morálneho a psychologického zastrašovania,“ aby tak umlčali svojich odporcov. Lídri navyše tvrdia, že ich ciele sú „v protiklade so životne dôležitými záujmami národa,“ akými sú vymretie národa kvôli nízkej miere pôrodnosti.