Lila Rose odhalila na pôde OSN krvavý biznis potratoveho priemyslu. Získala potlesk!

5,094
Kultúra života

Minulý štvrtok okolo 400 mladých ľudí sediacich v konferenčnej miestnosti OSN nadšene tlieskalo mladej žene. Lila Roseová prvýkrát zverejnila svoje utajené videá odhaľujúce bezcitné potraty detí.

Prosím o odpustenie toho, ako moja krajina násilne zaobchádzala s tými najnevinnejšími“ po celom svete, povedala. „A chcela by som sa podeliť s tým, čo videli moje tímy vo vnútri potratového priemyslu.“

Dodala, že New York City je rodiskom neziskovej organizácie Planned Parenthood, najväčšej potratovej siete v Spojených štátoch so silným medzinárodným politickým vplyvom.

Lila prehrala prestrihy zamestnancov Planned Parenthood, ktorí vysvetľujú, ako si zaobstarať potrat na základe pohlavia, potrat v neskorom štádiu tehotenstva a ako podvodom získať pomoc vlády.

Čo je to za spravodlivosť, keď sa o najslabších členov spoločnosti nestaráme s rešpektom, s akým sa staráme o seba? Aká je to rovnosť? Ako sa toto pridržiava ľudských práv?“

Lila hovorí, že niekoľko zamestnankýň, ktoré si mysleli, že bojujú za reprodukčné práva, z Planned Parenthood odišli. Uvedomili si, že „pre ženy toto možno nie je najlepšie; možnože vieme urobiť niečo lepšie ako zabiť ich mäso a krv; možno je to násilnícke; možno je to lož, ktorú sme kúpili len pre záujmy mocných politikov a biznismenov,“ ktorí z potratov ťažia niekoľko miliónov dolárov.

Je vyvíjaný veľký tlak na to, aby plod v maternici nebol rozoznávaný ako dieťa. „Ale keď raz uznáme to, čo veda a rozum hovoria o živote v maternici,“ ľudia môžu vidieť ľudskosť nenarodeného dieťaťa.

Teória „moje telo, moje práva“ vedie k predstave, že „si môžem robiť, čo sa mi zachce“ s „telom, ktoré je v tom mojom.“ A toto úplne kladie bremeno dieťaťa na matku, pretože spoločnosť žene tvrdí: „Ty sa máš o to postarať. Ty sa s tým vyrovnaj.“Potrat je ženám čeliacim výzve „ak chceš postúpiť v kariére“ alebo „ak chceš zostať so svojím priateľom“ ponúkaný ako jediné možné riešenie.

Matka Tereza povedala, že potrat je najväčším ničiteľom pokoja.

Lila poznamenala, že „ak poprieme najslabšiemu členovi spoločnosti jeho ľudské práva namiesto toho, aby sme ich ochraňovali, potom nemôžeme mať pokoj, po ktorom tak túžime.“

Ak dieťaťu, ktoré je v „situácii najväčšej závislosti a je najslabším členom spoločnosti, odopriete jeho najzákladnejšie ľudské právo,“ povedala, „potom je kríza ľudských práv v samotnom jadre vašej spoločnosti a nemôžete mať pokoj.“

Bežným mýtom potratovej lobby, najmä vyvíjaním nátlaku na krajiny, aby legalizovali potrat je, že tehotenstvo je „chorobou, ktorá sa lieči zabitím dieťaťa.“

Aj tak však v Spojených štátoch „ženy kvôli potratom umierajú, pretože je to neprirodzený a násilný čin nielen voči dieťaťu, ale aj voči nej,“ povedala Lila.

Jedno video bolo kontrastom voči potratu v neskorom štádiu tehotenstva poskytovaného Planned Parenthood, ukazujúce obrázky Tobyho, chlapčeka narodeného v 24 týždni, potom ako 9-mesačného, 2-ročného a 3-ročného, hrajúceho sa na loďke.

Žena v hľadisku podala študentke na International Youth Coalition, ktorá ju na túto udalosť pozvala, lístoček s poznámkou, že niekedy potraty podporovala, ale teraz už je proti nim.

Udalosť s názvom „Mladí a odvážni, pretože život nepočká“ hosťoval Arcibiskup Bernardito Auza zo Svätej stolice spolu s inštitútom C-Fam (vydavateľom týždenných správ z OSN vo Friday Fax).