LGBTI a proimigrantskí aktivisti z festivalu Pohoda posielajú Kollárovi bozky spod minaretu

1,253
Kultúra smrti

Festival Pohoda posledné roky pripomína skôr festival politickej piesne, zvlášť pre prítomnosť ideologických exponentov mimovládnych organizácií, či politikov typu Kiska, Radičová, Schwarzenberg a pod. Na festivale sa v minulosti taktiež zbierali podpisy pod petíciu na podporu Hedvigy Malinovej.

Tento rok si festival našiel nový cieľ svojho opovrhnutia. Po akcii “Nahraj odkaz Harabinovi” sa stal terčom predseda strany Sme rodina Boris Kollár. Dôvodom je “šírenie nenávisti” k migrantom, islamu a LGBTI. Mladí tolerantní ľudia mu spod minaretu posielajú odkazy vo forme vzájomných bozkov. Na sociálne siete tak denne pribúdajú fotografie bozkávajúcich sa ľudí pod minaretom s označením #kiss4boris. Ich cieľom je odpovedať na negatívne statusy lídra politickej strany Sme rodina Borisa Kollára.

Organizátorom(kou) akcie je bi-gender osoba Matia vystupujúca pod menom B-Complex. Podľa nej (neho), Kollár praje iným ľuďom nešťastie a toto je iba reakcia na to. “Nemám rád(a), keď niekto šíri nenávisť a zlobu a lacno získava politické body odmietaním vecí, dúfam, že mu to nastaví zrkadlo, že ľudia na Pohode, ktorým on prial nešťastie, sú dostatočne pestrí a tolerantní voči sebe,” vysvetľuje Matia.

Kollár označil Minaret na Pohode za “vypatlanosť” a pýtal sa či na ďalšom ročníku zriadia aj kóje pre pedofilov na sex s jedenástkami. Avšak na aktivitu kiss4boris zareagoval s humorom: “Ďakujem všetkým za kiss4boris, potešilo ma to. Pokiaľ vidím heterosexuálne dvojice sa bozkávať, nič nie je stratené. Dvere k nám (Sme rodina) máte stále otvorené (mimo Poliačika).”

Súčasná akcia festivalu pripomína podobné aktivity, aké prebiehajú napríklad v komunistickej Kube, kde pionieri zoradení na pobreží hádžu kamene smerom na USA. Podobnosť týchto akcií môže vyplývať aj zo skutočnosti, že väčšina bývalého ideologického oddelenia ÚV KSČ sa po revolúcii pretransformovala do mimovládneho sektora.