Lesbička ktorá predstierala, že je katolíčka, aby mohla ovplyvňovať katolícku školu.

2,386
Kultúra smrti

Katolícka zástupkyňa riaditeľa z Ontaria, ktorá pár dní pred odchodom do dôchodku vyhlásila, že je „lesbička“ a priznala, že žije v lesbickom vzťahu, hovorí, že 28 rokov využívala svoju vplyvnú pozíciu v katolíckej školskej rade na podporu LGBTQ osôb.

„LGBTQ ľudí som podporovala veľmi dlho, vlastne celých 28 rokov, čo som bola v rade,” povedala pre televíziu CTV News Joan Grundyová, bývalá zástupkyňa riaditeľa na Katolíckej strednej škole sv. Márie v meste Kitchener.

Grundyová pred televíziou CBC News priznala, že počas svojho pôsobenia bola v lesbickom vzťahu asi desať rokov, ale aby neprišla o zamestnanie a vplyvné postavenie, predstierala, že je zbožná katolíčka.

Grundyová, ktorá má magisterský titul z teológie so zameraním na poradenstvo, vo svojej knihe, vydanej v júni tohto roku s názvom „A Deepening Life” (Hlbší život, pozn prekladateľa), kategoricky odmieta katolícke učenie o vzťahu osôb rovnakého pohlavia.

A Deepening Life je príbeh jednej by Mega Games"> ženy a jej cesty od princípov katolíckej výchovy k hlbšej a veľmi osobnej nábožnosti, ktorá v sebe spája jej zvedavosť a duchovné potreby ako intelektuála aj pedagóga,” píše sa v jednej recenzii na Streamfeed.

Grundyová (54 rokov) povedala novinám The Spec o boji so svojím „dvojitým životom”, v ktorom vyzerala ako zbožná katolíčka, ale pritom bola praktizujúca lesbička; o boji, ktorý, podľa jej slov, bola ochotná podstúpiť, aby mohla mať aj naďalej vplyv na katolícku radu. 

„Učiť som začala, aby som menila životy detí, a obrátiť sa im chrbtom sa mi nezdalo správne,” povedala.

Grundyová povedala, že keď bola mladšia, pohrávala sa s myšlienkou, že by učila na štátnej škole, aby nemusela tajiť svoju sexuálnu orientáciu, ale tento nápad ihneď zavrhla, pretože nechcela prestať podporovať LGBTQ na katolíckej škole.

Zástupkyňa Grundyová na prednáške na Konferencii kolégia ontarijských učiteľov v roku 2014 popísala, ako využívala svoje postavenie na katolíckej škole na obhajobu práv a privilégií LGBTQ ľudí. 

[Joan Grundyová] vyše 20 rokov obhajovala LGBTQ študentov nielen svojej školy, ale aj iných. V spolupráci s kolegami pomohla založiť jednu z prvých skupín v Ontariu, PRISM – Pride and Respect for Individuals of a Sexual Minority (Hrdosť a úcta k sexuálnej menšine, pozn. prekl.), ktorá sa otvorene zaoberá potrebami LGBTQ študentov na katolíckej škole. Joan prednášala o podpore LGBTQ študentov na množstve ontarijských konferencií. Má vášeň a predsavzala si, že pomôže školám by Mega Games"> vytvoriť kultúru láskavosti a starostlivosti, kde by sa všetci študenti cítili vítaní a hodnotní,” píše sa v popise prednášky.

Grundyová sa vyjadrila, že dúfa, že jej príbeh pomôže „pripraviť cestu” ostatným pedagógom, ktorí budú na jej mieste. 

V príhovore biskupom USA z roku 2004 sv. Ján Pavol II zdôraznil, aké je dôležité, aby boli katolícke organizácie „skutočne katolícke”. 

„Je teda nesmierne dôležité, aby katolícke organizácie boli skutočne katolícke – katolícke v chápaní seba samých a vo svojej identite. Všetci, ktorí majú účasť na apoštolátoch týchto organizácií, vrátane tých, ktorí nie sú z viery, by si mali úprimne a celým srdcom vážiť túto misiu, ktorá je ich inšpiráciou a zmyslom života,” povedal.  

Katechizmus katolíckej cirkvi učí, že ľudí s „hlboko zakorenenými” homosexuálnymi sklonmi máme prijímať „s úctou, súcitom a jemnocitom”, a keďže homosexuálne úkony „zatvárajú pohlavný úkon pred darom života”, učí tiež, že sú „svojou vnútornou povahou nezriadené”. Keďže homosexuálna „náklonnosť” nie je v súlade s plánom, ktorý má Boh s ľudskou sexualitou, cirkev ju nazýva „objektívne nezriadenou”. 

Matt Wojciechowski, hovorca kresťanskej pro-life skupiny Campaign Life Coalition, nazval Grundyovej presadzovanie postoja v rozpore s učením katolíckej cirkvi v katolíckej organizácii „pohoršením”.

Zástupkynino propagovanie homosexuálneho životného štýlu je v priamom protiklade s katolíckym učením a predstavuje pohoršenie pre vieru detí, študentov a katolíckych učiteľov v komunite,” povedal.

V Katechizme katolíckej cirkvi sa jasne píše, že kto niekoho pohoršuje, hlavne kto pohoršuje deti, veľmi ťažko sa previňuje.