Kresťanská opatrovateľka detí prepustená: odmietla deťom čítať knihu o homosexuáloch

2,132
Kultúra smrti

LONDÝN –– Kresťanská opatrovateľka detí tvrdí, že jej profesia sa tiež dostáva do rastúceho zoznamu pracovníkov, ktorí zisťujú, že ich viera už nie je v slušnej spoločnosti tolerovaná.

Sarah Mbuyiová, zamestnankyňa centra pre opatrovanie detí Newpark, organizácie so sídlom v Londýne, bola po disciplinárnom konaní kvôli sťažnosti lesbickej kolegyne prepustená zo zamestnania.

Jej zamestnávatelia rozhodli, že svojím správaním obťažovala svoju spolupracovníčku a jej konanie označili za „hrubé porušenie povinností.“ Počas disciplinárneho konania sa jej spýtali, čo si myslí o čítaní kníh deťom, v ktorých sa spomínajú rodičia rovnakého pohlavia. Sarah sa vyjadrila, že to nebude schopná urobiť.

Zdá sa, že slečna Mbuyiová nikdy neskrývala svoju vieru, niekoľkokrát sa o nej rozprávala so svojou lesbickou kolegyňou. Po nehode ju dokonca navštívila v nemocnici a darovala jej Bibliu. Mbuyiová tvrdí, že svoj ​​názor na učenie Biblie o homosexualite povedala len po tom, čo sa ju na to jej kolegyňa opýtala.

„Ak by som ti povedala, že Boh proti tomu nič nemá, klamala by som ťa,“ uviedla po tom, čo ju jej kolegyňa vyzvala, aby vyjadrila svoj názor. Mbuyiová je teraz obvinená z toho, že svojím názorom chcela kolegyňu provokovať.

Mbuyiová tiež dodala: „Boh ťa miluje a chce, aby si k nemu prišla taká, aká si.“ V tej chvíli, ako tvrdí, jej kolegyňa „začala byť veľmi emocionálne rozrušená a odišla to nahlásiť manažérke.“

Disciplinárne vypočúvanie opísala ako „beznádejne jednostranné, pretože tvrdenie mojej žalobkyne predo mňa predložili ako fakt, bez akéhokoľvek varovania a vôbec som na to nebola pripravená. Zdalo sa mi, že už boli rozhodnutí, že ma vyhodia ešte predtým, ako si vypočujú príbeh z mojej strany.“

Mguyiová podala žalobu na centrum pre opatrovanie detí Newpark z nezákonného prepustenia a tvrdila, že bola prepustená kvôli svojmu náboženskému presvedčeniu.

Súd nasledoval hneď po kontroverznom vyhlásení britského premiéra Davida Camerona, ktorý povedal: „Mali by sme mať väčšie kresťanské povedomie o postavení našej krajiny, viac sa snažiť o rozšírenie poslania náboženských organizácií a úprimne povedané, mali by sme sa viac snažiť šíriť našu vieru, ktorá si vyžaduje, aby sme vyšli von a ovplyvňovali životy druhých.“

Premiér bol však hnacou silou pri uzákonení manželstiev rovnakého pohlavia v krajine a je obvinený z toho, že propaguje 'liberálne kresťanstvo'.

Niektorí ľudia, ako napríklad výkonná riaditeľka Kresťanského právneho centra Andrea Williamsová, vnímajú túto situáciu ako modelový prípad premiérových slov. Táto skupina reprezentuje slečnu Mbuyiovú na súde. Williamsová verí, že „zdieľanie biblických právd z ozajstnej lásky a záujmu o kolegov“ rozhodne spĺňa test lakmusovým papierikom premiérovho verejného prejavu.