Kontroverzní LGBT aktivisti zaútočili na Matoviča. Ako sa ukázalo, do parlamentu ich vpustil Blaha

1,053
Kultúra smrti

V piatok v parlamente predstavitelia Inštitútu ľudských práv zohrali divadlo, pri ktorom hodili na hlavu predsedu OĽaNO Igora Matoviča kyticu kvetov. Stalo sa tak vo chvíli, keď polícia priniesla Matovičovi doručenku a on ju podpisoval. Vtedy k nemu pribehla aktivistka Krempaská a hodila naňho kyticu, zatiaľ čo jej kolega Weisenbacher to filmoval.

Mimovládny inštitút sa najnovšie venuje obhajobe dvojice Kaliňak-Basternák a podľa slov Matoviča spolu s Erikom Tomášom stoja aj za trápnymi videami „Anonymous“, v ktorých zverejňovali vymyslené konverzácie medzi OĽaNO a ĽSNS (viac TU)

Matovič incident opísal nasledovne:

“Čupnem si ku stolíku, podpisujem doručenku … a zrazu sa zjaví slečna Krempaská a hodí na mňa kyticu bielych kvetín. Samozrejme, vopred zinscenované divadielko poctivo natáča jej pobočník Weinsebacher.

Obaja títo ľudia organizovali provokatérov na posledných našich mítingoch – s jediným cieľom – vyprovokovať nás k násiliu. Keďže sa nič neudialo a ľudia im vždy len zakričali “hanba” … zrazu prišli s teóriou o tom, ako Krempaskú niekto na druhej strane Bratislavy 4 hodiny po našom proteste fyzicky napadol.

Prečo tie kvety? Dovolil som si na poslednom proteste verejne povedať, že Krempaská a Weisenbacher sú podvodníci, ktorí bez hanby opísali knižku Ireny Biháriovej (šéfka Ľudia proti rasizmu) a prezentovali to ako svoje dielo. Za to im Kaliňák vyplatil obrovské dotácie a oni bez hanby sa doteraz Biháriovej ani len neospravedlnili.

Samozrejme, Kaliňák ich podvod zakryl, a preto mu teraz musia takto špinavo službičky vrátiť. Nuž, aj takto vyzerá zápas proti zlodejom v politike.

PS: Samozrejme, títo “chudobní” aktivisti platia a budú platiť desatisíce eur na FB reklamu za príspevky, ktoré nás všetkých bojovníkov v kauze Bašternák dennodenne okydávajú. Je mi ľúto, že niekto dokáže za judášsky groš robiť takto prostitútsky Bašternákovi s Kaliňákom.”

Matovič si následne vyžiadal z vedenia kancelárie Národnej rady informáciu, na koho bola táto “návšteva” nahlásená. Ukázalo sa, že Krempaská a Weisenbacher boli nahlásení ako oficiálna návšteva  poslanca za Smer Ľuboša Blahu.

Inštitút ľudských práv je známy tým, že každoročne organizuje anketu Homofób roka. (viac TU)

Taktiež organizoval vítanie utečencov v Bratislave. (viac TU)

Nadštandardné mediálne pokrytie poskytuje IĽP hlavne denník Pravda, denník tradične blízky SMER-SD, ktorý od roku 2010 patrí spoločnosti Florena, a. s., ktorá je súčasťou  finančnej skupiny J&T.  V Pravde pravidelne vychádzajú články predstaviteľov IĽP: Petra Weisenbachera, Aleny Krempaskej a Roberta Mihályho, rovnako pravidelne a obsiahlo Pravda informuje o všetkých aktivitách IĽP.