Konečne aj do Kyjeva dorazila skutočná demokracia. Začal sa Gay Pride.

1,782
Kultúra smrti

V Kyjeve uskutočnia týždňový "antiruský gay pride"

LGBTI komunita na Ukrajine má v úmysle vyjadriť podporu súčasnej vláde a jednote a nedeliteľnosti územia Ukrajiny festivalom Kyjevpride 2014, ktorý začne 30. júna a bude trvať do 6. júla. Organizárori festivalu chápu svoju úlohu ako boj proti fašistom a proruským provokatérom.

"Gayovia, lesbičky, bisexuáli a trangender ľudia vystúpia na akcii v Kyjeve, aby tak podporili celistvosť Ukrajiny", informovali miestne média. "Chceme, aby naši spoluobčania vedeli, že LGBTI je za celistvú a silnú Ukrajinu, ktorá bude mať čo najužšie vzťahy s Európskou úniou," povedal šéf ukrajinského LGBTI združenia Gay aliancia Ukrajiny Taras Karasijčuk.

"Tento rok je našou úlohou nedovoliť fašistom a proruským provokatérom obmedzovať práva ľudí na Ukrajine, ktoré majú slúžiť všetkým, teda aj LGBTI komunite," vysvetlil predseda Koalície na boj proti diskriminácii Nazarij Borskij.

V súčasnosti, keď je na Ukrajine všetko proruské zlé a všetko protiruské dobré, aj LGBTI komunita sa zaštítila týmto bojom dúfajúc, že tak eliminuje odpor, ktorý je proti jej iniciatívam už tradične na Ukrajine veľmi veľký.

Medzinárodný festival LGBTI Kyjevpride 2014 sa bude konať v ukrajinskom hlavnom meste. Program festivalu bude zahŕňať koncerty, výstavy, prednášky, workshopy a večierky.